Varčni radiatorji Glamox so prava izbira

Energetska varčnost je zelo pomembna in o njej se v zadnjih letih veliko govori. Ta ni pomembna samo zaradi varovanja okolja, ampak tudi zato, ker lahko z izbiro varčnega sistema ogrevanja ali varčnih grelnih teles privarčujemo precej energije, s tem pa tudi precej denarja. Varčni radiatorji Glamox so nam pri tem lahko v veliko pomoč.

Kakšen način ogrevanja je najbolj varčen?

Ko izbiramo sistem ogrevanja, seveda ne smemo gledati le na varčnost. Najbolj varčno bi bilo, če se sploh ne bi ogrevali, a to je vsekakor pomembno za udobno bivanje. Pri izbiri ustreznega sistema ogrevanja ali ustreznega energenta in grelnih teles je zato treba razmišljati širše. Treba je razmišljati o tem, kako najti čim boljše ravnovesje med čim nižjo porabo in čim večjim udobjem.

Kateri sistem ogrevanja bi bil najbolj primeren za vas?

Odgovor na to, kateri sistem bi bil najbolj primeren za vas, zato ni nujno enoznačen. Odvisen je od tega, kakšna temperatura vam ustreza, pa tudi od tega, kako je izolirano vaše stanovanje ali hiša ter kakšne napeljave in kakšen sistem ogrevanja je že vgrajen. Tega lahko le nadgradite ali popolnoma prenovite, a vse to logično za seboj potegne dokaj veliko investicijo.

Zaradi nje se boste morda čez nekaj let res ogrevali bolj varčno in udobno, a vprašanje je, čez koliko časa se vam bo investicija zares pokrila. Poleg tega je preurejanje ali zamenjava sistema ogrevanja, vseh napeljav itd., lahko zelo zamudna zadeva, ki zahteva klicanje različnih mojstrov, usklajevanje njihovih terminov, veliko informiranja o različnih možnostih in podobno. To vam lahko vzame precej časa.

Različne možnosti za ogrevanje

Kakšne so alternative? Na srečo imate danes na voljo tudi različne grelnike, ki delujejo na veliko bolj enostaven način – s pomočjo elektrike. To ne pomeni, da morate vgrajevati drago toplotno črpalko, saj se lahko na elektriko ogrevate tudi brez nje. Varčni radiatorji Glamox so stenski električni grelci, ki za svoje delovanje potrebujejo le priklop na elektriko.

Zaradi svoje premišljene zasnove in izredne učinkovitosti predstavljajo odlično alternativo drugim načinom ogrevanja, hkrati pa imajo tudi nizko porabo, saj so zelo energetsko varčni. To pomeni, da so prava izbira za ogrevanje vseh prostorov – tako bivalnih kot poslovnih. Vse, kar potrebujete za to, je le možnost priklopa na elektriko.

Več informacij pa lahko dobite na silenos-ogrevanje.si.