Izpadanje las lahko preprečite s pravilno kombinacijo dodatkov 

izpadanje las
Izpadanje las – Holistic.si

Vas muči izpadanje las? Ste vedeli, da je to težava, ki najpogosteje nastopi v jesenskem in zimskem času? Bi radi vedeli, zakaj pride do tega, predvsem pa: kaj narediti, da se vam to ne bi več dogajalo? Ste morda že preizkusili kakšne izdelke, ki so obljubljali rešitev vaše težave, vendar pa od njih ni bilo pravih rezultatov? Potem morate gotovo preizkusiti kombinacijo različnih prehranskih dodatkov, s katero lahko poskrbite za močnejše lasne korenine, za bolj zdrave lase in za to, da bodo ti hitreje rasli in ne bodo več tako izpadali kot do sedaj. 

Lasje, ki izpadajo – kaj narediti? 

Izpadanje las je normalen proces, ki se dogaja vsem nam. Vendar pa ta proces včasih postane prekomeren, zaradi česar lahko postane težava. Najpametneje je, da to težavo začnemo reševati takoj, ko se pojavi. Pri tem pa je treba vedeti tudi, česa se izogibati, da težava ne bo postala še hujša. Eden od dejavnikov, ki lahko vpliva na prekomerno izpadanje las, je gotovo stres. Če se mu izogibate in na sploh skrbite za zdrav življenjski slog, lahko močno omilite svojo težavo. Ob enem pa nikar ne zapravljajte denarja za drage šampone, ki naj bi vam pomagali – takšni šamponi namreč ne obstajajo, poleg tega pa so velikokrat tudi preveč agresivni do lasišča, zato se zaradi njih lahko težave le še povečajo. Prava izbira je zato umivanje las samo z vodo, s kamiličnim ali kakšnim drugim čajem ali blagim naravnim šamponom, ki ga uporabite le majhno količino. 

Kateri prehranski dodatki preprečujejo izpadanje las? 

prezgodnje izpadanje lasSeznam razlogov, ki lahko vodijo v prekomerno izpadanje las, je lahko zelo dolg. Zaradi tega enostavne rešitve za vse primere ni lahko najti. Ravno zaradi tega se rešitev ne more skrivati le v enem prehranskem dodatku, ampak je treba začeti uživati kombinacijo več prehranskih dodatkov, s katerimi lahko za svoje lase celovito poskrbite. Ti dodatki so: 

  • biotin, ki je ključen za zdrave las, 
  • železo, ki ga ljudem pogosto primanjkuje in predstavlja pomemben vir zdravja in lepega videza, 
  • kombinacija vitaminov D3 in K2, 
  • vitamin B12, ki je pogost vzrok za izpadanje las, 
  • vitamin C, ki ga potrebujejo tako naši lasje kot tudi koža in nohti, 
  • kolagen, najbolje v hidrolizirani obliki, ki okrepi lasne korenine in jih naredi močnejše ter hkrati pospeši rast las, 
  • Super omega 3 maščobne kisline, 
  • vulkanski prah zeolit, ki skrbi za razstrupljanje in odstranjevanje škodljivih snovi iz telesa,