Kolagen za zdrave sklepe in boljše počutje

Ste se morali morda odreči teku, ker imate težave s koleni, čeravno zelo radi tečete? To je žal precej pogosta težava. Veliko ljudem kolena povzročajo bolečine, zaradi katerih se ne morejo gibati tako sproščeno in neobremenjeno, kot bi si želeli. Tako se marsikdo ne more ukvarjati ne le s tekom, ampak tudi mu bolečine povzroča recimo tudi hoja navzdol, zaradi česar se mora na primer odpovedati pohodništvu ali drugim podobnim dejavnostim. Kot pomoč pri takšnih težavah se za boljše počutje lahko uporablja kolagen za zdrave sklepe, ki pomaga tudi pri raznolikih težavah s koleni.

Kolena – eden najbolj obremenjenih sklepov

kolagen za zdrave sklepe brez bolečinZakaj so težave s koleni tako pogoste in kako lahko vašim kolenom pomaga kolagen za zdrave sklepe? Zavedati se je treba, da pri gibanju kolena nenehno obremenjujemo, saj so obremenjena tako, ko stojimo, kot takrat, ko hodimo, najbolj pa jih obremenjujemo s hojo navzdol in različnimi športi, kot so na primer tek, smučanje, nogomet itd. Zaradi tega je treba celo življenje skrbeti za močna kolena oziroma krepiti mišice nog, saj te ščitijo kolena pred poškodbami in preobremenitvijo, poleg tega pa skrbijo tudi za lažje gibanje. Pri preprečevanju težav s koleni oziroma kot pomoč v primeru, da do takšnih težav že pride, pomagajo različne metode in tehnike, ravno tako pa je pomembna ustrezna prehrana, ki jo lahko še izboljšamo s skrbno izbranimi prehranskimi dodatki, kakršen je na primer kolagen za sklepe.

Kako preprečiti težave s koleni?

kolagen sklepiČe želite preprečiti težave s koleni, vam gotovo lahko pomaga kolagen za zdrave sklepe, prehranski dodatek, ki je zasnovan ravno v ta namen, saj gre za beljakovino, ki jo vaši sklepi nujno potrebujejo, če hočejo ostati zdravi, vitalni, prožni in gibljivi oziroma taki, kot so bili nekoč. Nikakor pa jemanje tega prehranskega dodatka, ki vsekakor pomaga, ni edina zadeva, ki vam lahko koristi. Če vas kolena bolijo ali imate druge težave z njimi, jih gotovo vsaj nekaj časa ni priporočljivo pretirano obremenjevati, saj bo to stanje le še poslabšalo. Vsekakor pa je poleg razbremenitve kolen in jemanja kakovostnega prehranskega dodatka treba poskrbeti tudi za druge ukrepe, ki vam in vašim kolenom lahko koristijo:

  • vaje za krepitev mišic nog,
  • primerna telesna teža, saj prekomerna teža še dodatno obremeni kolena,
  • ogrevanje pred fizično aktivnostjo,
  • skrb za zdravo prehrano,
  • redna ter zmerna vadba in rekreacija.