Travne rešetke za dvorišča in parkirišča

Hauraton - Travne rešetke RECYFIX®GREEN
Hauraton – Travne rešetke RECYFIX®GREEN

Bi si želeli na vašem dvorišču ohraniti zelenico, a hkrati potrebujete prostor za parkiranje?

Travne rešetke so pohodne oziroma povozne rešetke, ki predstavljajo zelo zanimivo rešitev za ureditev dvorišča ali parkirišča in različnih drugih pohodnih ali povoznih površin. Zaradi svoje strukture omogočajo nemoteno rast trate, pri čemer pa utrdijo površino in poskrbijo za to, da lahko na njej hodimo, parkiramo, se vozimo. To pomeni, da boste po novem lahko parkirali tudi na travi!

Takšne travne rešetke omogočajo zelo dobro vpojnost oziroma infiltracijo deževnice, zato ta na površini ne bo zastajala, ampak bo nemoteno poniknila v zemljo. To je še dodaten razlog za to, da takšne rešetke ne predstavljajo le estetsko dovršene rešitve, saj so skrite pod travo popolnoma neopazne, ampak tudi zelo funkcionalno rešitev. Primerne so praktično za vse površine, njihova namestitev pa je sila preprosta.

Travne rešetke so namreč nadvse lahke, kar olajša tako polaganje oziroma namestitev kot tudi transport in prenašanje na mesto, kamor bi jih radi namestili. Montaže se lahko lotite kar sami, pomembno je le, da pred tem ustrezno pripravite površino in sledite navodilom proizvajalca ter poskrbite za to, da bodo dobro utrjene.

Nekaj več pozornosti je potrebne le, če gre za površino z naklonom, pri čemer je potek montaže in pritrjevanja odvisen od tega, za kako velik naklon gre. V tem primeru se lahko o možnostih za namestitev take vrste rešetk pozanimate direktno pri proizvajalcu, ki vam bo znal najbolje svetovati, ali bi bila takšna rešitev primerna tudi za vas.

Čeprav so omenjene rešetke zelo lahke in zaradi luknjičaste strukture oziroma strukture v obliki satja delujejo nekoliko krhko, pa so v resnici nadvse odporne in dobro prenašajo različne obremenitve. Po njih boste tako brez skrbi lahko hodili, se vozili s kolesom ali avtom itd. Zelo dobro se obnesejo na vseh pohodnih in povoznih površinah, zato z njimi lahko na enostaven način ozelenite vaše dvorišče ali parkirišče ter poskrbite za to, da bo vaša okolica lepo in funkcionalno urejena.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja