Kakšni lepilni trakovi so najbolj primerni?

Dandanes so vsekakor na voljo zelo raznoliki lepilni trakovi. Prav vsak kupec tako lahko izbira med številnimi možnostmi ter med njimi poišče tisto najbolj ustrezno za svoje potrebe glede na namen uporabe. Izbira različnih variant je namreč res zelo velika, saj je na tržišču na razpolago ogromno različnih vrst trakov. Izbira ustreznega pa mora biti seveda prilagojena namenu uporabe.

Krep ali PP oziroma PVC lepilni trakovi

Najbolj široko uporabni so zagotovo PP oziroma PVC lepilni trakovi, velikokrat pa pridejo prav tudi tisti, ki so narejeni iz krep papirja. Slednji se sicer ne uporabljajo toliko za embaliranje, ampak predvsem za zaščito robov in pohištva pri beljenju, seveda pa tudi za lepljenje. Prednost takšnega traku je v tem, da ne pušča sledi lepila za seboj, kar je vsekakor uporabno pri številnih opravilih oziroma v številnih situacijah, ko je lepljenje zgolj začasno in ko nočemo, da bi za njim na steni, pohištvu ali kje drugje ostala kakšna sled.

Po drugi strani pa so takšni krep trakovi manj močni od tistih, ki so narejeni iz PVC ali PP. Takšni trakovi so vsekakor bolj vzdržljivi in odporni ter tako v večini primerov tudi bolj primerna rešitev za lepljenje, sploh če želimo, da je to bolj trajno. Še posebej odlično se obnesejo pri lepljenju embalaže iz različnih materialov. Lepilo na njih je namreč nadvse močno, zato je njihova uporaba zagotovo vsestranska.

Na voljo so v različnih dimenzijah in izvedbah, običajno pa lahko izbirate tudi med različnimi barvami, kar je za embaliranje lahko še posebej primerno oziroma omogoča lepši videz. Za to lahko poskrbi tudi potisk z določenim napisom ali logotipom oziroma drugim motivom.

Različne druge možnosti

Če so vaše potrebe zelo specifične ali pa bi v proizvodnji potrebovali kakšne specialne trakove, se je najbolje obrniti direktno na ponudnika, ki vam bo znal najbolje svetovati pri izbiri. Poleg zgoraj naštetih so vam na voljo še mnoge druge možnosti oziroma variante trakov iz najrazličnejših materialov, pa tudi številni specialni trakovi.