Spomladansko razstrupljanje jeter in telesa

Razstrupljanje telesaSpomladansko razstrupljanje jeter in telesa postaja vedno bolj priljubljeno. Številne slavne zvezdnice, pa tudi razne druge ženske, se odločajo za takšen detox, saj se zavedajo, kako pomembno je, da svoje telo vsake toliko časa očistimo vseh strupov. Če sledimo ciklu narave in letnih časov, je za to kot nalašč predvsem pomladanski čas, ko lahko v ta namen uporabimo tudi številne darove narave – od mladih špargljev in kopriv do regrata. Ob tem pa si lahko pri celotnem procesu pomagamo tudi z raznimi dodatki, ki so namenjeni temu, da bodo šli strupi lažje iz našega telesa.

Kako očistiti svoje telo strupov?

Razstrupljanje jeter je proces, za katerega v bistvu večina ljudi nenehno skrbi, čeprav se tega ne zaveda. Marsikomu po zimskem obdobju, ko se več časa zadržujemo v notranjih prostorih, ko večkrat prebolevamo različne prehlade in viroze, ko jemo bolj obilno hrano in se manj gibljemo …, instinktivno začuti, da je čas za spremembe. Zaradi tega so pomladanski jedilniki že od nekdaj polni hrane, ki čisti in razstruplja telo, s čimer se skrbi tudi za razstrupljanje jeter. Zato je prav, da sledimo tradiciji svojih prednikov in si v pomladanskem času privoščimo regratovo solato, šparglje, mlade koprive ali druge mlade rastline, ki v naše telo obenem vnesejo snovi, ki jih to potrebuje, po drugi strani pa imajo tudi očiščevalno vlogo. Znano je recimo, da šparglji iz telesa odstranijo številne strupe, saj delujejo izredno očiščevalno, podobno pa velja tudi za regrat ali čaj iz mladih kopriv.

Če pa bi želeli za svoje telo narediti še nekoliko več, se lahko odločite tudi za bolj temeljito razstrupljaje jeter in telesa. V ta namen so vam na voljo različni dodatki, ki so zasnovani ravno v ta namen in jih lahko kupite v spletnih trgovinah, kakršna je npr. spletna trgovina Holistic. Celoten proces čiščenja strupov iz telesa bo tako še veliko bolj učinkovit, saj boste iz telesa lahko tako temeljito odstranili vse:

 • strupe
 • toksine
 • težke kovine
 • ostale škodljive snovi.

Kako se lotiti čiščenja telesa?

čiščenje jeter na naraven načinČiščenja telesa in očiščevalne kure se lahko lotimo na različne načine, zagotovo pa je dobro, če o tem vnaprej premislimo in si naredimo načrt, kako bomo dosegli čim boljše rezultate. Pomembno je, da v času čiščenja telesa, pazimo pri prehrani in v telo ne vnašamo snovi, ki bi mu lahko škodovale. V tem smislu se je treba izogibati alkoholu, nikotinu in kavi ter privoščiti čim več svežega sadja in zelenjave. Na obdobje čiščenja telesa je treba gledati kot na nekakšen post, ko se odpovemo nezdravim navadam in jih nadomestimo z bolj zdravimi, obenem pa si privoščimo tudi več počitka in različnih oblik razvajanj. Nič ne bo narobe, če v tem času na primer obiščemo savno ali si večkrat privoščimo kopel, morda tudi masažo ali kaj drugega, kar pripomore k našemu boljšemu počutju.

Razstrupljaje jeter za več energije

Zakaj je sploh pomembno poskrbeti za razstrupljaje jeter oziroma celega telesa? Kakšni so učinki takšnega procesa in zakaj se odločiti zanj? Naj vam naštejemo nekaj pozitivnih učinkov, zaradi katerih je svoje telo pametno vsaj enkrat letno očistiti strupov, toksinov, težkih kovin in ostalih škodljivih snovi. Tako poskrbimo za:

 • veliko več energije
 • manj utrujenosti
 • lažje premagovanje utrujenosti
 • boljše splošno počutje
 • krepitev telesa,
 • boljše delovanje imunskega sistema,
 • večjo vitalnost,
 • podporo svojemu telesu in ohranjanju njegovega zdravja.