Ročna stretch folija – med najbolj poznanimi zagotovo luknjičasta

ročna stretch folijaRočna stretch folija je v resnici mnogo bolj uporabna, kot si morda mislite. Na trgu pa je na voljo seveda tudi takšna, ki je primerna za strojno ovijanje. Obe vrsti folij se najdeta v najrazličnejših tipih, med najbolj poznanimi pa je zagotovo ročna luknjičasta stretch folija. Uporablja se paletiranje izdelkov, ki se jih ne sme nepredušno zapakirati oziroma zapreti. Prav tako uporabna je strojna luknjičasta streč folija. Kot že ime pove, se izdelke paletira s pomočjo ustreznih strojev.

V nadaljevanju vam bomo predstavili še nekaj izjemno uporabnih streč folij, med katerimi se nahaja tako ročna kot tudi strojna folija.

Različne vrste ročnih in strojnih streč folij

Če imate podjetje, kjer proizvajate veliko število izdelkov ter jih shranjujete na paletah, potem vam je strojna ali ročna stretch folija toliko bolje poznana. Morda uporabljate več vrst takšnih folij ali pa samo eno.

Med najpogosteje rabljene folije za pakiranje izdelkov sodijo:

  • prednapeta streč folija – ročna in strojna,
  • luknjičasta folija – ročna in strojna,
  • kmetijska streč folija,
  • streč folija za ovijanje palet.

Ključne značilnosti ročne streč folije

stretch folijaRočna stretch folija je izjemno dobro raztegljiva vrsta folije, ki se uporablja za ovijanje palet pa tudi za učinkovito zaščito pred umazanijo, prahom in ne nazadnje pred vlago, in sicer med transportom ali med skladiščenjem. Je zelo trpežna in uporabnikom ponuja optimalno zaščito vseh izdelkov ali palet. Na voljo so različni tipi ročne streč folije. Naročnik primerni tip izbere glede na svoje potrebe ter na področje uporabe.

Pri izbiri takšne folije je treba biti pozoren na kar nekaj dejavnikov. To so:

  • debelina,
  • raztegljivost,
  • UV stabilnost,
  • širina,
  • barva,
  • maksimalna teža role.

Prednapeta ali prestretch folija

Ena od možnosti je strojna ali ročna stretch folija, ki jo najdete pod oznako prednapeta ali prestretch. Zanjo je značilno, da ima nekoliko manjši volumen in težo v primerjavi z običajno vrsto streč folije. Posledično pri shranjevanju zasede bistveno manj prostora. Ker je takšna folija prednapeta že med samo proizvodnjo, se je porabi precej manj.

Ker se je torej porabi precej manj, to za uporabnika pomeni tudi manj odpadka ter manjše stroške. Obenem pa zagotavlja bistveno hitrejše in učinkovitejše ročno ali pa strojno embaliranje palet in izdelkov.

Še druge vrste streč folij so vam za ogled in naročanje na voljo na spletni strani enega od najboljših ponudnikov pri nas. To je podjetje Intercommerce.