Psihoterapevt je strokovnjak za pomoč v stiski

Veste, kaj dela psihoterapevt? Njegovo delo poteka v obliki zaupnih pogovorov s pacienti z namenom, da bi pomagal ljudem iz stiske in k temu, da bi premagali tiste najtežje težave, ki jih mučijo. Pri tem uporablja različne metode in tehnike, ki vam lahko pomagajo pri reševanju težav, kot so anksioznost, slaba samopodoba, različne fobije, depresija, travme, negativna prepričanja, panični napadi in tako dalje. Vse to so težave, ki se jih da namreč učinkovito premagati, če se tega lotite na pravi način in s pomočjo za to strokovno usposobljene osebe.

Kako si pomagati v stiski?

V stiski si lahko pomagamo na različne načine. Sprehodi in rekreacija nasploh oziroma različne sprostilne tehnike in meditacija lahko zelo pozitivno vplivajo na naše počutje. Razbremenijo nas in odženejo stres, vendar pa z njimi žal ne moremo odpraviti vzrokov težav, ki nas mučijo. Pri tem nam lahko pomaga psihoterapevt, ki je za to tudi strokovno usposobljen in zna s pomočjo različnih metod ter pogovora z vami zelo dobro ugotoviti, kje leži vzrok vaših težav in kako ga čim bolj učinkovito odpraviti, da boste lahko zaživeli drigače.

Katere tehnike in metode bo pri tem uporabljal, je odvisno od tega, s katerim področjem se ukvarja in kakšna je njegova izobrazba. Vsekakor je treba izbrati takšnega, ki je na tekočem s sodobnimi metodami, ki se uporabljajo v psihoterapiji. Ena od takšnih metod je tudi vedno bolj priljubljen brainspotting, ki ga uporabljajo tudi nekateri strokovnjaki pri nas.

Metoda brainspotting je zelo učinkovita!

Ena od metod, ki jih pri svojem delu lahko uporablja psihoterapevt, je lahko tudi brainspotting. Gre za posebno metodo, s katero lahko obudimo spomine na podzavestna doživetja ter jih nato skupaj s strokovnjakom tudi počasi predelamo, tako da nas ne obremenjujejo več. Zaradi tega smo bolj pomirjeni s sabo, imamo manj strahov in dobimo več zaupanja vase, poleg tega pa ima metoda brainspotting še veliko drugih pozitivnih učinkov, zaradi katerih je v svetu in pri nas vedno bolj cenjena.