Odstranjevanje gel laka na pravilen način

Odstranjevanje gel laka je lahko časovno zamudno opravilo, zato se nekatere ženske postopek trudijo skrajšati. Zaradi tega skušajo lak odstraniti na grob način, z drgnjenjem, a s tem si naredijo več škode kot koristi. Lak sicer res uspešno odstranijo, mogoče tudi hitro, a pri tem poškodujejo noht oziroma nohtno ploskev. Temu se lahko izognete, če uporabite ustrezen postopek, ki s pomočjo dobrega odstranjevalca in drugih pripomočkov ni časovno zelo zamuden, vaši nohti pa bodo tudi po izvedbi postopka ostali zdravi, sijoči in nepoškodovani.

Gel laki se odstranjujejo z odstranjevalci

Kako torej poteka odstranjevanje gel laka? Za to obstaja točno predpisan postopek, ki se ga je treba držati, če hočemo lak odstraniti brez težav ter poskrbeti za to, da pri tem ne poškodujemo naših nohtov in jih ohranimo zdrave. V ta namen potrebujemo tudi kar nekaj pripomočkov, brez katerih to delo ni mogoče, zato si jih je treba priskrbeti, kar danes ni težko, saj jih lahko naročite kar preko spleta, recimo v spletni trgovini, ki prodaja vse za nohte, MollonPro.

Tako imenovani odstranjevalci ali removerji so tisto, kar nujno potrebujete za odstranjevanje gel laka. Najbrž ni treba posebej poudarjati, da morajo biti ti removerji kakovostni in prijazni do vašega nohta ter da jih je treba uporabljati v skladu z navodili. Običajno se jih uporablja tako, da se jih nanese na noht, nato pa tega zavije v folijo in pusti nekaj časa učinkovati, tako da lahko na koncu postopka iz nohta enostavno odstranimo lak na nežen in prav nič grob način.

Ne pozabite na zaščito nohtov!

Po končanem postopku pa je zelo pomembno nohte tudi zaščititi oziroma poskrbeti zanje z ustrezno nego. To lahko storimo z različnimi negovalnimi izdelki, ki so namenjeni prav temu. Med njimi so na primer različna olja, ki so zasnovana prav za nego nohtov in rok, prav tako pa so na voljo tudi drugi izdelki, ki oskrbijo nohte in jih pripravijo na ponovno lakiranje oziroma manikuro.