Različna polnila za pakiranje

Nekateri izdelki so zelo občutljivi ali krhki, zato jih je treba pri pakiranju še dodatno zaščititi. V ta namen se recimo lahko uporabi mehurčkasta folija, v katero ovijemo tak izdelek, ali pa uporabimo kar žep oziroma rokav ali vrečko, narejeno iz nje. Običajno je nato izdelek pakiran še v škatlo. Da se v njej ne premika oziroma za še dodatno zaščito pred premikanjem in poškodbami, pa poskrbijo različna polnila za pakiranje, ki so na voljo v več različicah, med katerimi lahko izbirate. Pri tem je pomembno, da izbrana polnila omogočajo učinkovito zaščito ter da so hkrati čim lažja.

Pakirna polnila iz papirja

Papirnata polnila za pakiranje so cenovno precej ugodna in ekološka, kar sta pri izbiri zagotovo dve pomembni prednosti. Zaradi tega se pogosto uporabljajo, poleg tega pa je njihova uporaba zelo enostavna. Papir je tudi lahek material, zaradi česar polnila, narejena iz njega ne pridajo veliko k skupni teži izdelka in embalaže, kar olajša transport in poceni njegove stroške. Enako pa velja tudi za pošiljanje po pošti. Poleg tega so nad njimi navdušene tudi stranke, sploh, če prodajate naravne ali ekološke izdelke. V tem primeru je skorajda nujno poiskati tudi embalažo, ki jo je možno čim bolj enostavno reciklirati in je čim bolj prijazna do okolja.

Napihljive blaznice

Zelo učinkovito rešitev, ki se uporablja za zaščito različnih izdelkov med transportom ali dostavo, pa predstavljajo tudi posebne napihljive blazinice, v katerih je zrak, ki zelo dobro zaščiti prav vsak izdelek pred morebitnimi poškodbami, hkrati pa takšne blazinice tudi zelo dobro zapolnijo odvečen prostor okrog izdelka v škatli. Narejene so iz folije, ki se jo da reciklirati, in so na voljo v različnih velikostih, ki se prilagajajo velikosti izdelka oziroma embalaže, v katero je pakiran. Takšne napihljive blaznice se odlično obnesejo kot polnilo, zato so primerne tudi za zaščito najbolj občutljivih izdelkov, saj tako najlažje poskrbimo za to, da bo njihov transport čim bolj varen in da bodo na cilj prišli nepoškodvani.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja