Odlični parketi Onis

Med številnimi talnimi oblogami, ki so nam dandanes na razpolago, so še vedno zelo priljubljeni različni parketi. Podjetje Onis iz Ljubljane vam ponuja široko izbiro različnih možnosti, med katerimi lahko izberete ustrezno talno oblogo za vaš dom, poslovni ali kak drug prostor. Izbira talne obloge je namreč pomembna tako z vidika funkcionalnosti kot z vidika estetike in dobrega počutja v prostoru. Važno je, da najdemo takšno talno oblogo, ki je lepa na pogled, trajna in enostavna za vzdrževanje ter čiščenje.

Les je vsekakor dobra opcija, saj je lep, trpežen in zelo trajen. Nekateri prisegajo na masiven les, ki je vsekakor najbolj žlahten, a to še ne pomeni, da tudi druge variante, pri katerih je iz njega narejen le zaključni sloj, niso odlična izbira. Pri izbiri je vedno treba upoštevati prav vse dejavnike – od samega prostora in njegove namembnosti ter obremenjenosti do želja naročnika in usklajenosti z drugo opremo v prostoru, seveda pa je treba gledati tudi na funkcionalnost.

Sodobni parketi so kar se tega tiče čisto nekaj drugega, kot so bili nekoč. Dandanes namreč obstajajo zelo raznoliki zaščitni premazi, ki omogočajo odlično zaščito lesa ter njegovo enostavno vzdrževanje. Na voljo so tudi vrste lesa, ki so recimo zelo odporne na vlago, torej so primerne tudi za na primer kuhinjo ali celo kopalnico. Večina ljudi slednjo sicer še vedno najraje obloži s ploščicami, medtem ko se za les največkrat odločijo v bivalnih in spalnih prostorih.

V zadnjem času je sicer pri uporabi v bivalnih in spalnih prostorih izredno priljubljen postal tudi vinil, ki je zelo enostaven za vzdrževanje in vzdržljiv. Največkrat se stranke odločijo za takšnega v videzu lesa, kar je dokaz, da je to videz talne obloge, ki si jo želijo. Pri tem je napačno prepričanje, da se za vinil splača odločiti predvsem zaradi nižje cene, saj zelo poceni vinilne obloge nikakor niso dobra izbira. Če se že odločite za vinil, izberite kakovostnega, ki je tudi nekoliko dražji, ali pa za talno oblogo raje izberite kar les.

V tem smislu marsikdo pomisli tudi na različne laminate, a se ti v praksi marsikdaj ne obnesejo najbolje, zato so v primeru želje po leseni talni oblogi, parketi še vedno najboljša opcija. Na voljo so zelo različne možnosti, med katerimi lahko izbirate. Izbirate lahko med naslednjimi parketi:
– klasični, narejeni iz masivnega lesa,
– dvoslojni ali troslojni gotovi,
– takšni v obliki ribje kosti,
– mozaični gotovi ali iz masivnega lesa,
– industrijski.