Najboljši čistilni gel za obraz

Naša koža na obrazu je vsak dan izpostavljena različnim škodljivim dejavnikom. Onesnažen in suh zrak, veter, sonce, vlaga, umazane roke, s katerimi se jo dotikamo … Vse to nanjo ne vpliva dobro, prav tako pa se na njej čez dan naberejo različne nečistoče, zato je zvečer treba kožo dobro očistiti. Kateri je najboljši čistilni gel za obraz, s katerim boste svojo kožo temeljito očistili, in kje ga kupiti?

Čistilni gel Zelena limona & May Chang

Ne kupujte agresivnih čistilnih gelov!

Najboljši čistilni gel za obraz je tisti, ki kožo očisti, ne da bi jo dražil. Agresivna sredstva lahko poškodujejo kožo, zato jih ni priporočljivo uporabljati, pa četudi obljubljajo čudežne rezultate. Bolj je pomembno, da smo pri čiščenju temeljiti ter da kožo čistimo vsak dan brez izjeme. Tako bodo rezultati naše nege kmalu vidni in se nam bodo obrestovali tudi kasneje v življenju.

Naj vam ne bo škoda denarja za kakovosten izdelek

Kakovostna kozmetika ne more biti smešno poceni, saj kakovostne sestavine stanejo. Nič ni hudega, če si kdaj privoščite kakšno malo manj kvalitetno ličilo, saj se bo to poznalo le na njegovi obstojnosti, nikar pa ne varčujte pri kozmetičnih sredstvih za nego in čiščenje kože. Ni namreč vseeno, kakšno sredstvo uporabite, vaša koža pa vam bo najbolj hvaležna, če boste uporabili kakovostno naravno kozmetiko, kakršna je kozmetika Essentiq.

Močan vonj ni dokaz o kakovosti kozmetičnega izdelka

Še en mit, na katerega je treba čim prej pozabiti, je ta, da je močan vonj katerega koli kozmetičnega izdelka znak njegove kakovosti. V resnici seveda ni tako, saj močne vonjave pomenijo le prisotnost parfumov, ki koži prav nič ne koristijo ali pa jo lahko celo dražijo. Še posebej pa ni potrebe, da bi močno dišala kozmetična sredstva za čiščenje obraza. Veliko bolj pomembno je, da kožo temeljito očistijo!