Praktičen električni kopalniški radiator za brisače

kopalniški radiatorElektrični kopalniški radiator za brisače omogoča tri priročne funkcije v eni sami napravi.

Kadar je ugasnjen, se lahko uporablja kot obešalo za brisače, ko pa je prižgan, obenem brisače, ki so obešene nanj, še posuši ter hkrati poskrbi še za ogrevanje prostora. Zaradi tega gre resnično za zelo praktično in funkcionalno napravo, ki poskrbi za veliko večje udobje v kopalnici.

Obešalo za brisače, sušilnik in še grelnik obenem

Električni kopalniški radiator za brisače je zelo priročen, praktičen in funkcionalen. Zakaj bi na steno nameščali obešalo za brisače, če pa lahko to funkcijo opravlja grelnik, ki te obenem tudi dodobra posuši? Tako bodo ob naslednji uporabi spet suhe oziroma se na njih ne bo razvil neprijeten vonj. Slednji se ne razvije zgolj zaradi vlage, ampak zaradi bakterij, takšen vonj pa lahko postane tako trdovraten in se tako zelo močno zažre v tkanino, da ga včasih težko odstranimo celo s pranjem.

Lahko se zgodi tudi, da se tega neprijetnega vonja navzame tudi drugo perilo, ki se je pralo skupaj z brisačami, ki so imele neprijeten vonj, oziroma da se neprijeten vonj zažre celo v boben pralnega stroja. To je zelo neprijetno in predstavlja trdovratno težavo, ki se ji je bolje izogniti. Zaradi tega je priporočljivo, da brisačo po vsaki uporabi posušimo do suhega, ne glede na to, ali jo nameravamo ponovno uporabiti ali pa oprati. V obeh primerih je sušenje nujno in najlažje zanj poskrbimo s pomočjo obešala za brisače, ki je hkrati sušilnik. Obenem pa ta naprava še segreva prostor in ga greje.

Kakšen električni kopalniški radiator za brisače izbrati?

Radialight-WINDY-mini-kopalniski-grelnikIzbira primernega grelnika je odvisna od vaših potreb ter od tega, kam ga nameravate namestiti. Če imate na razpolago zelo malo prostora, se je najbolje odločiti za mini električni kopalniški radiator za brisače. Večina modelov ima vsaj dve obešali za brisače, majhnost pa ne pogojuje njihove moči, zato vam za zmogljivost izbranega modela ni treba skrbeti. Zelo priljubljeni pa so tudi modeli v obliki lestve, ki imajo prečne letve, na katere je možno obesiti brisače in jih na njih sušiti. Takšni modeli so na voljo v različnih dimenzijah, med katerimi je možno izbirati, ravno tako pa je možno izbrati tudi ustrezno moč glede na velikost prostora.

Izbirate lahko med različnimi znamkami in modeli, pri izbiri pa je pomembno:

  • da se odločite za ustrezno moč,
  • da izberete ustrezne dimenzije naprave,
  • da se odločite za obliko in dizajn naprave, ki vam najbolj ustreza,
  • da preverite, koliko brisač je možno obesiti na izbran model,
  • da preverite, kako učinkovita in zmogljiva je naprava pri gretju in sušenju,
  • da preverite vse tehnične karakteristike naprave,
  • da preverite, ali ima izbrana naprava zaščito IP24 proti kapljicam vode,
  • da preverite način montaže, priklopa in upravljanja,
  • da po možnosti izberete čim bolj varčen model s čim manjšo porabo energije,
  • da preverite tudi morebitne dodatne funkcije, ki vam lahko olajšajo življenje oz. prihranijo energijo – predprogramiranje načina gretja, zaščita proti pregrevanju, ki preprečuje, da bi se električni kopalniški radiator za brisače segrel preveč, različni senzorji, ki zaznajo prisotnost ljudi v prostoru ali odpiranje oken …