Potrebujem naravni šampon za mastne lase!

Mastni lasje so nekaj, kar zahteva veliko več nege kot v primeru, da se lasje ne mastijo tako zelo. Običajno si je treba lase umivati veliko bolj pogosto, kot če so lase suhi, saj se hitro zmastijo, kar vpliva tudi na njihov videz. A pri negi takšnih las ni pomembno le, kako pogosto si jih umivamo, ampak tudi s čim. Zelo pomembno je, kakšen šampon in druge negovalne izdelke izberemo v ta namen ter to, kakšne sestavine imajo, da nam lahko učinkovito pomagajo pri naših težavah. Naravni šampon za mastne lase je pri tem zagotovo dobra izbira!

Umivanje LAS z naravnimi sestavinami

Zakaj se lasje sploh mastijo? Ker lasišče izloča več loja oziroma maščobe, kot bi ga bilo potrebno. To pomeni, da problem ni v laseh, ampak v samem lasišču oziroma v lojnicah, ki so prekomerno aktivne. Zakaj pride do njihove prekomerne aktivnosti, je kompleksno vprašanje, saj na to vplivajo zelo različni dejavniki. Med drugim na to vpliva že sam tip kože, pa tudi drugi vzroki, kot sta recimo stres in prehrana. Seveda pa na delovanje lojnic vplivajo tudi pogostost umivanja lasišča ter sestavine, ki jih najdemo v šamponih in drugih negovalnih izdelkih za lase.

Treba je torej izbrati negovalni naravni šampon za mastne lase, ki ima čim bolj blago sestavo, saj agresivne sestavine ne vplivajo dobro na lasišče. Pogosto imajo ljudje z mastnimi lasmi težave tudi s prhljajem, ki je znak, da je lasišče razdraženo. Razlog za to so lahko prav preveč agresivni šamponi in drugi negovalni izdelki, zaradi česar je pametno poiskati takšnega s čim bolj naravnimi sestavinami, ki so vsekakor najboljša izbira.

Ne pozabite na česanje las!

Poleg tega, da uporabite čim bolj naravni šampon za mastne lase in da si lase umivate dovolj pogosto, pa lahko največ zanje naredite tudi z vsakodnevnim natančnim česanjem od lasišča proti konicam. S tem boste namreč bolj enakomerno razporedili maščobo po celih laseh, kar bo vsekakor vplivalo tudi na njihov videz.