Naravna kozmetika za obraz in aknasta koža

Akne nikakor niso samo težava najstnikov, čeprav jih navadno povezujemo z njimi. Lahko se namreč pojavijo v vseh življenjskih obdobjih, saj nastajajo zaradi hormonskih nihanj, stresa, nečistoč na koži in različnih drugih vzrokov. Aknasta koža je v osnovi zelo občutljiva koža, zato potrebuje premišljeno nego, da stanja ne poslabšamo. V ta namen je zelo primerna naravna kozmetika za obraz, s pomočjo katere se lahko učinkovito spopadete tudi z aknasto kožo ter se znebite aken za vedno!

Pomembno je vsakodnevno čiščenje kože

Kdor ima težave z aknami, se navadno njihovega odpravljanja loti na napačnem koncu – pri samih aknah, ki jih želi odstraniti ali vsaj prikriti. V resnici pa je treba postopati drugače. Če se hočemo namreč znebiti aken, se moramo truditi odpraviti vzrok za njihov nastanek. Vzrok za njihov nastanek pa je nečista koža. Če jo redno čistimo z za to primernimi sredstvi, bomo postopoma zmanjšali količino aken in koža bo postala veliko lepša in veliko bolj zdravega videza.

Kožo je zato treba redno čistiti prav vsak dan, v ta namen pa izbrati primerno čistilno sredstvo, ki je primerno za razdraženo, vneto in aknasto kožo ter jo ne razdraži še dodatno. Treba je odmašiti pore, zato je zelo pomembno, da ne uporabimo sredstev, ki jih še dodatno zamašijo. Zaradi tega je naravna kozmetika za obraz zelo primerna izbira za tiste, ki imate težave z aknami, saj je nežna, a hkrati učinkovita.

Kako čistiti kožo?

Samo voda za učinkovito čiščenje kože in odstranjevanje nečistoč iz nje ni dovolj. Prav tako pa v primeru aknaste kože v ta namen niso primerni različna konvencionalna sredstva s sestavinami, ki bi lahko dodatno razdražile že tako razdraženo kožo, pa tudi močni pilingi ne. Če imate zaradi aken vneto kožo, je treba izbrati blag čistilni gel. Ta naj vsebuje čim bolj naravne sestavine na rastlinski osnovi zelišč, ki pomirjajo kožo, jo očistijo in globinsko navlažijo.

Čistilni gel zelena limona in May Chang 2017z
Čistilni gel Zelena limona & May Chang – Essentiq.si

Tak je recimo čistilni gel Essentiq z zeleno limono in may changom, ki vsebuje še aloje vero, žajbelj, geranijo, proteine amaranta in islandski lišaj, ki ima odlične protivnetne lastnosti. Hkrati pa poskrbi še za vlaženje kože. Gel vsebuje kar 99 % naravnih sestavin, zaradi česar lahko rečemo, da je to res naravna kozmetika, poleg tega pa so vse sestavine tudi veganske, kar je še dodaten plus.

Nežno čiščenje z njim vam lahko pomaga skrbeti za aknasto kožo in za to, da se bo na njej manj nečistoč, kar se bo opazilo tako v manjši pojavnosti aken kot tudi v samem videzu kože. Čistilni gel je primeren tudi za odstranjevanje ličil, poleg čiščenja pa zagotavlja tudi odlično nego kože. Nanesete ga na navlaženo kožo na obrazu z nežnimi kožnimi gibi, nato pa preprosto sperete z vodo.