Operacija krčnih žil cena

Koliko stane operacija krčnih žil in ali se ta lahko opravi tudi na napotnico? Kakšne so čakalne dobe in koliko časa traja, da pridemo na vrsto? Vse to so vprašanja, ki zanimajo marsikaterega pacienta, zato vneto brska po spletu ter prebira vse informacije, ki mu jih ponudi iskalnik, ko vanj vpiše besede operacija krčnih žil cena. V pričujočem članku vam predstavljamo vse potrebne osnovne informacije.

Operacija krčnih žil na napotnico

Če ste v iskalnik vpisali operacija krčnih žil cena, potem naj vam povemo, da je poseg lahko samoplačniški ali pa vam ga opravijo na napotnico, torej se plača preko zdravstvenega zavarovanja. Problem pri tem so dokaj dolge čakalne dobe, ki so odvisne tako od tega, za katero bolnišnico se odločite, kot tudi od stopnje prizadetosti in tega, za kakšen operativni poseg gre. Največkrat se za zdravljenje uporablja poseg z laserjem, v nekaterih primerih je treba poseči po klasičnem operativnim posegu, v zadnjem času pa se vedno večkrat uporabi tudi tako imenovano radiofrekvenčno ablacijo, ki velja za eno najnaprednejših metod na tem področju.

Kako čim prej do operacije?

Prvi korak v primeru, da imate težave s krčnimi žilami, je vsekakor ta, da čim prej in brez odlašanja obiščete zdravnika specialista. Čim prej se naročite na ultrazvočni pregled, na katerem bo zdravnik ocenil stanje in vam povedal, ali bi bila za vas operacija sploh primerna, za kakšne vrste poseg bo šlo in kakšna bi bila njegova cena, če se zanj odločite samoplačniško, pa tudi o tem, kakšne ukrepe izvajati do operacije. Običajno se priporoči nošenje kompresijskih nogavic.

Da boste čim hitreje prišli do zdravnika specialista, se je najbolje odločiti za samoplačniški pregled, saj strošek le-tega nikakor ni tako velik. Obiščite spletno stran Venula.si, kjer se lahko že danes naročite na pregled z ultrazvokom. Zdravnik bo na pregledu ocenil vaše stanje ter vam priporočil nadaljnje ukrepanje, dobili pa boste tudi vse potrebne informacije o tem, kako si urediti operacijo na napotnico, ki se plača preko zdravstvenega zavarovanja.