Lepe in funkcionalne rešetke za kanalete

rešetke za kanaleteRešetke za kanalete morajo biti v prvi vrsti vsekakor čim bolj funkcionalne. Če jih vgradimo na naše domače dvorišče, pred poslovno stavbo ali na kakšno drugo površino, kjer je pomemben tudi videz okolice, pa je še kako pomembno tudi to, da so lepe. Gre namreč za najbolj vidni del sistema za odvodnjavanje in tega se zavedajo tudi proizvajalci, ki pri izdelavi ne razmišljajo le o čim večji funkcionalnosti, ampak tudi o estetskem videzu.

Različne vrste, oblike in materiali

Na tržišču so na razpolago zelo raznolike rešetke za kanalete, ki se razlikujejo glede na številne dejavnike, predvsem pa glede na to, s kakšnimi kanaletami jih lahko kombinirate. Lahko so izdelane iz:

  • recikliranega kompozita,
  • galvaniziranega jekla,
  • nerjavečega jekla.

Pri tem je pomembno, da je material čim bolj kakovosten in odporen, saj po rešetkah hodimo, čeznje vozimo itd., poleg tega pa so izpostavljene tudi različnim zunanjim dejavnikom in zobu časa. Zato je pomembno, da je material čim bolj trajen, saj bo imel sistem za odvodnjavanje daljšo življenjsko dobo in ga boste lahko uporabljali dalj časa. Na voljo pa so tudi različne oblike, med katerimi lahko izbirate, pri nekaterih modelih in materialih pa celo tudi različne barve. Tako lahko videz in funkcionalnost popolnoma prilagodite svojim potrebam.

Brezvijačno zatikanje je zelo enostavno

Pri izbiri je pomembno tudi to, na kakšen način se izbrani model lahko pritrdi na kanaleto. To ni pomembno le pri sami vgradnji, ampak tudi kasneje – pri čiščenju in vzdrževanju. Nemško podjetje Hauraton je v ta namen ustvarilo zelo inovativno rešitev, ki omogoča, da so rešetke za kanalete po eni strani ves čas zelo varno pritrjene na svojem mestu, po drugi strani pa jih je možno kadarkoli sneti na zelo enostaven in hiter način.

Pri tem ne potrebujete nobenih vijakov ali kakršnega koli orodja, saj gre za sistem, ki se mu reče brezvijačno zatikanje – rešetko namreč le enostavno zataknete na kanaleto in ta bo nanjo že varno vpeta, tako kot je treba.