Kakšen parket za talno gretje je najboljši?

parket za talno gretje Onis
https://www.onis.si/tehnicna-navodila/polaganje-gotovega-parketa-na-toplovodno-talno-ogrevanje/

Ko izbirate parket za talno gretje, je pri tem zagotovo treba upoštevati ne le barvo in vzorec ter to, ali vam je ta všeč, ampak tudi to, da na prevodnost toplote vpliva tako sama vrsta materiala kot tudi njegova debelina. Če imate v prostoru po tleh napeljane cevi za toplovodno ogrevanje oziroma jih nameravate položiti, je zato zelo pomembno, da talna obloga, ki jo izberete, ni preveč debela, saj zaradi tega ogrevanje ne bo toliko učinkovito, kot bi bilo, če bi izbrali primerno debelino talne obloge. Poleg tega pa je pri izbiri treba upoštevati tudi nekatere druge dejavnike, predvsem pa to, ali je določena talna obloga sploh primerna za uporabo pri takšnem načinu ogrevanja.

Parket za talno gretje

Talna obloga mora biti vedno izbrana s premislekom, predvsem pa je pri tem treba upoštevati vse značilnosti določenega prostora. Enako velja za parket za talno gretje, pri čemer imate na voljo veliko različnih variant in možnosti. Pomembno je le, da izberete takšnega, ki je primeren tudi za uporabo v kombinaciji s toplovodnim ogrevanjem tal, pri čemer lahko izbirate med številnimi vrstami parketa in lesa, pa tudi vzorci in barvami.

Danes se namreč vedno več ljudi odloča za talno gretje, čemur so se prilagodili tudi proizvajalci talnih oblog. Zato je tudi izbira na tem področju vedno večja oziroma pri vsaki vrsti talne obloge natančno piše, ali je primerna za tako vrsto ogrevanja ali ne.

Način polaganja

Ko izberete parket za talno gretje, ki vam je všeč in ki vam v vseh ozirih ustreza, pa je pomembno preveriti tudi način polaganja takšne talne obloge. Če so namreč na tla položene cevi za toplovodno gretje, je način polaganja nekoliko drugačen, kot v prostorih, kjer se uporablja drugačen način ogrevanja. V vsakem primeru je dobro, da se o načinu polaganja pozanimate tam, kjer ste talno oblogo kupili, ter da poiščete tudi usposobljenega in izkušenega mojstra, ki bo znal vaš parket položiti tako, kot je treba.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja