Lesene palete za prevoz tovora

lesene palete
https://www.intercommerce.si/sl/katalog/palete-okvirji

Lesene palete se uporabljajo v številne namene. Največkrat pa se jih uporablja za lažji premik ali prevoz tovora. Imajo namreč visoko nosilnost, zato lahko nanje naložite tovor oziroma različne izdelke ter jih tako lahko vse naenkrat veliko bolj enostavno in hitreje premaknete. Da je tak način premikanja, natovarjanja tovora, prevoza itd., res bolj enostaven, pa je treba tovor še dodatno pritrditi. Za to se uporablja razne ovijalne folije, s katerimi zavijemo celoten tovor s paleto vred, prav tako pa v ta namen prav pridejo povezovalni trakovi iz različnih materialov.

Rešitev, ki je nepogrešljiva v vseh skladiščih

Lesene palete najdemo praktično v vseh skladiščih, ne glede na to, kaj je v njih skladiščeno. To dokazujejo, kako široko uporabne so in kako praktične oziroma funkcionalne so za uporabo. Brez njih bi bilo namreč delo v skladišču veliko bolj naporno in bi vsako premikanje tovora ali njegovo nalaganje na tovornjak, priprava na transport in tako dalje vzelo veliko več časa.  Gre torej za rešitev, ki je:

  • cenovno ugodna,
  • zelo funkcionalna,
  • večnamensko oziroma vsestransko uporabna,
  • ekonomična pri porabi časa,
  • praktična in enostavna za uporabo,
  • večkratno uporabna.

Pri tem imate poleg standardnih dimenzij na razpolago še druge možnosti, poleg tega pa tudi različne dodatke, kot so leseni okvirji. Z njimi lahko iz palete ustvarite praktičen boks, s pomočjo katerega bo tovor še bolje zaščiten. Pri tem lahko po želji in glede na potrebe prilagajate višino okvirja, saj je te možno zlagati enega na drugega. Prav tako pa je na voljo tudi lesen pokrov, s katerim se na koncu boks lahko zapre, če je to potrebno.

Zakaj izbrati prav lesene palete?

Palete so dandanes lahko narejene iz različnih materialov, pri čemer les marsikdaj nadomešča tudi plastika ali kovina. Pri izbiri materiala je treba premisliti, kaj sploh potrebujete oziroma s kakšnim namenom jih boste uporabljali. Prav tako pa je pomembna tudi cena in vse ostale lastnosti, ki jih ima model iz določenega materiala. Če potrebujete pomoč pri izbiri, se je najbolje obrniti na strokovnjake za to področje, ki jih najdete na spletni strani intercommerce.si.