Krčne žile in zdravljenje

V primeru, da imate krčne žile zdravljenje ne sme biti nekaj, s čimer se odlaša, ampak je treba z njim začeti čim prej. Še bolje pa je, če ukrepamo že preventivno, saj je to vsekakor najbolj učinkovito.  Preventivni ukrepi in zdrav življenjski slog lahko pripomorejo k temu, da do večjih težav sploh ne pride. Če pa se to vseeno zgodi, pa je treba obiskati zdravnika specialista, ki nam bo predstavil možnosti za zdravljenje (http://venula.si/zdravljenje-krcnih-zil.aspx).

Kako poteka zravljenje krčnih žil?

Včasih je za lajšanje težav dovolj že samo sprememba življenjskega sloga. To pomeni, da v svoje življenje vnesemo več gibanja, poskrbimo za izogibanje sedenju, stoječemu delu ter tudi vročini oziroma vsemu, kar lahko poslabša stanje. Vse našteto pravzaprav spada med preventivne ukrepe, ki pa lahko pripomorejo tudi k temu, da se stanje ne slabša, ko enkrat krčne žile že nastanejo.

Poleg tega pa nam lahko pomagajo tudi elastične kompresije nog, med katere spadajo kompresijske nogavice in povoji, s katerimi si trdno povijemo noge. Nekateri se odločijo uporabljati tudi razna mazila in druge metode, v primeru, da vse našteto ni učinkovito, pa vas zdravnik napoti k specialistu – žilnemu kirurgu. Ta bo opravil preventivni pregled in vam dal nadaljnje napotke. Žilni kirurg vam po pregledu pove, kaj je za vas najbolj primerno in kako lahko odpravite vaše težave – z injekcijami, zdravili, operacijo ali morda tudi kako drugače.

Estetske ali zdravstvene težave

Vsekakor pa se z obiskom zdravnika oziroma specialistične ambulante za krčne žile ne splača odlašati, ampak je treba ukrepati čim prej, ne glede na to, kakšni so znaki. Najbolje je, da ukrepamo takoj, ko se pojavijo prvi znaki težav, saj jih je takrat najlažje odpraviti. Velikokrat je v tem primeru dovolj že preventiva, vseeno pa je dobro, da tudi specialist pregleda vaše noge in poda oceno stanja in vas seznani s tem, kako si lahko pomagate. Vsekakor pa s preventivnim pregledom ne smete odlašati, ne glede na to, ali imate samo estetske ali tudi zdravstvene težave. Oboje se namreč da uspešno premagati!