Gel za prhanje brez sulfatov

Kdaj berete sestavine na kozmetičnih izdelkih, kot je recimo vaš šampon ali gel za prhanje? Med sestavinami so običajno tudi sulfati. To ješe posebej problematično, če so vsebovani v kozmetičnem izdelku, ki ga uporabljamo vsak dan. Sulfati namreč dokazano izsušujejo kožo, lahko pa jo tudi dražijo, če je naša koža zelo občutljiva. Tisti z zelo suho kožo bi se torej morali sulfatov izogibati ter poskrbeti za to, da jih je v njihovih kozmetičnih izdelkih čim manj.

Kje kupiti kozmetične izdelke brez sulfatov?

V vsaki trgovini imajo na voljo veliko različnih kozmetičnih izdelkov. Izbira se zdi ogromna, a ko se poglobimo v sestavine, ugotovimo, da so ti izdelki med seboj po sestavi bolj ali manj podobni. Razlikujejo se glede na barvo in obliko embalaže, proizvajalca in vonje, v resnici pa imajo osnovne sestavine skorajda enake. To boste ugotovili, če boste skušali najti gel za prhanje ali šampon brez sulfatov, saj te vsebujejo praktično vsi konvencionalni kozmetični izdelki, ki jih najdemo na trgovinskih policah.

Tako torej ni enostavno najti takšnih, ki jih ne vsebujejo. Zaradi tega je treba poseči po kakšni znamki kozmetiki, ki je bolj naravna in pri kateri so sestavine bolj skrbno izbrane. Takšna je recimo znamka Essentiq, ki slovi prav po naravnih organskih sestavinah in po tem, da ne vsebuje sulfatov, pa tudi parabenov, formaldehidov, umetnih barvil in parfumov ne. Zaradi tega je primerna izbira za tiste s suho ali občutljivo kožo, pa tudi za vse, ki so nagnjeni k alergijam.

Če imate zelo suho kožo, vam vsekakor priporočamo prav to blagovno znamko, saj bo imela vaša koža od kozmetičnih izdelkov brez sulfatov zagotovo velike koristi. Priporočamo vam celo, da njihov gel za prhanje brez sulfatov uporabite celo kot tekoče milo za vsakodnevno umivanje rok. Že samo voda namreč izsuši kožo, če pa je zraven še tekoče milo s sulfati, se situacija le še poslabša. Zaradi tega je v ta namen zelo pametno uporabljati kakovosten kozmetični izdelek brez suflatov.