Kompozitni trak je zelo močan 

kompozitni trak
Kompozitni trak Intercommerce

Kompozitni trak je vsekakor zelo močan. Čeprav morda na prvi pogled ne izgleda močnejši od jeklenega, pa je njuna natezna trdnost v resnici kar primerljiva. Oba sta namreč precej močna, kar je pri povezovanju oziroma pritrjevanju tovora odlična lastnosti. Zaradi tega oba veljata za odlično izbiro na tem področju. Primerna sta namreč za uporabo pri različnih vrstah tovora, tudi pri tistih najtežjih. Tako lahko rečemo, da sta si med seboj precej primerljiva, glavna razlika med njima pa je predvsem cena – jekleni je namreč veliko dražji. Torej že zaradi cene velja razmisliti, ali ga res potrebujete ali pa bi lahko v ta namen učinkovito uporabili tudi nekoliko cenejšo alternativo … 

Cenejši, a še vedno zelo močan 

Kompozitni trak ima torej primerljive lastnosti kot jekleni, a nižjo ceno. Torej je cenejši, a še vedno zelo močan, torej lahko z njim – po nižji ceni – nadomestite jeklenega. Tako lahko privarčujete kar nekaj denarja ter poskrbite za nižanje stroškov za transportni ali skladiščni material. V primeru, da ste do sedaj uporabljali jeklene povezovalne trakove, se vam vsekakor splača preizkusite tudi takšne iz kompozita in preveriti, kakšno kvaliteto dobite za nižjo ceno. Ali bi vam cenejša alternativa ustrezala, pa je odvisno predvsem od tega, za kakšen tovor gre, in od tega, kakšna je njegova teža. 

Odlične lastnosti po nižji ceni 

kompozitni trak za tovorPri povezovanju težjega tovora je treba biti še posebej pazljiv. V ta namen nikakor niso primerni vsi povezovalni trakovi, saj nekateri takšni nalogi nikakor niso kos. V takšnem primeru je treba ustrezno rešitev zelo skrbno izbrati, sploh če ima tovor zelo visoko težo. Jekleni trak bo v vsakem primeru zelo dobro opravil to nalogo, vendar pa se tudi kompozitni trak verjetno v večini primerov ne bo obnesel nič slabše, saj je ravno tako izredno močan in poskrbi za odlično stabilizacijo raznovrstnega tovora – tudi tistega nepravilnih oblik, saj je upogljiv in zaradi tega bolj prilagodljiv od jeklenega. Poleg tega pa je odporen tudi na korozijo, torej izpostavljenost tovora vlagi ne bo problem. Za jeklenega se tako velja odločiti le pri resnično težkem tovoru, pri težjem tovoru pa zadostuje tudi takšen iz kompozita, ki ima odlične lastnosti in bo prav tako dobro opravil svojo nalogo, vendar pa ga boste lahko kupili po nižji ceni ter tako še nekoliko privarčevali.