Hitro testiranje covid Ljubljana

Korona je močno pretresla naša življenja. Zaradi nje se je uvedlo tudi hitro testiranje covid Ljubljana, ki ljudem omogoča, da se enostavno testirajo na temu namenjenih točkah, kjer jim varno, pravilno in nežno vzamejo bris usposobljeni izvajalci oziroma zdravstveni delavci, ki nato tudi preverijo, ali je ta bris negativen ali pozitiven. Čeravno je danes možno to s kompleti, ki se jih kupi v lekarni, storiti tudi že sam doma, pa so takšne točke, kjer izvajajo hitre teste, še vedno zelo potrebne, saj na njih dobite uradni izvid o negativnem ali pozitivnem brisu. V nekaterih primerih pa je takšen test v Sloveniji trenutno celo brezplačen – več o tem si lahko preberete v članku.

Brezplačni HAG testi

hitro testiranje covid ljubljanaHitro testiranje covid Ljubljana se izvaja na različnih mestih oziroma točkah, pomembno pa je, da v ta namen izberete izvajalca, ki ga je odobrilo in potrdilo tudi Ministrstvo za zdravje. Pri takšnem izvajalcu je namreč lahko za vas v določenih primerih HAG oziroma antigenski test tudi brezplačen, torej popolnoma zastonj. To, kdo je upravičen do brezplačnih testov in kdo ne, je sicer odvisno od trenutnih smernic, ki jih pripravi ministrstvo. Slednje trenutno dovoljujejo brezplačne HAG teste za:

  • osebe, ki so imele pozitiven rezultat pri samotestiranju doma in bi potrebovale še uraden izvid oziroma uradno potrdilo o tem, da imajo korono (to je pomembno za uveljavljanje bolniške, izolacije in drugih nadomestil),
  • osebe, ki želijo prekiniti izolacijo med 7. in 10. dnem po pozitivnem testu, torej so bile pozitivne na korono ter so zaradi tega v izolaciji, sedaj pa bi želele ponovno opraviti test in tako preveriti, ali lahko z izolacijo zaključijo ali ne (če je izvid negativen, se izolacija pri takšni osebi lahko predčasno zaključi).

Ali se je treba na hitro testiranje covid Ljubljana naročiti?

test-ljubljana.comVeliko ljudi se sprašuje, ali je za opravljanje testa potrebno naročanje ali ne. To se lahko razlikujejo od izvajalca do izvajalca, vsekakor pa je možno najti tudi izvajalce, kjer naročanje ni potrebno. Tako imate v Ljubljani na voljo tudi testne točke, kjer lahko opravite hitro testiranje covid Ljubljana brez naročanja – torej se oglasite tam in opravite test, ne da bi se vam bilo treba nanj pred tem naročiti. Več informacij o takšnih točkah v naši prestolnici, kjer predhodno naročanje ni potrebno, lahko najdete na naslovu https://test-ljubljana.com/.