Lasersko beljenje zob za lepši nasmeh

So vaši zobje porumeneli ali pa vam ni všeč barva vaše zobne sklenine? Nenehno uporabljate zobne paste, ki naj bi pobelile zobe, ter žvečite žvečilke, ki obljubljajo podobno, a ni pravega učinka? Ste začeli iskati tudi druge metode, ki vam lahko pomagajo pri tem in s katerimi lahko poskrbite, da bo vaš nasmeh lepši, vaši zobje pa bolj beli? Razmišljate o tem, da bi se odločili za lasersko beljenje zob? Več si poglejte TUKAJ.

Kako do belih zob?

lasersko beljenje zobLasersko beljenje zob je odlična metoda za vse, ki si želijo bolj belih zob. Zobna sklenina se lahko obarva iz različnih razlogov, nekateri ljudje pa že naravno nimajo čisto bele zobne sklenine, z leti pa ta navadno še nekoliko potemni oziroma postane bolj rumenkasta. Če tudi vaša sklenina ni čisto snežno bela in bi si to želeli spremeniti, je danes za to možno poskrbeti relativno hitro in na enostaven način – s pomočjo laserja.

Snežno beli in zdravi zobje

Lasersko beljenje zob je namenjeno vsem, ki bi si želeli imeti lepši nasmeh. Pred tem je treba zobe nujno ustrezno oskrbeti, torej jih zobozdravnik pregleda in po potrebi zamenja določene plombe z novimi oziroma zobe ustrezno popravi ter iz njih odstrani zobni kamen in karies. Pri tem odloči, ali bi bila ta metoda primerna za vas ali pa bi se bi bilo bolje odločiti za zobne luske. Slednje namreč ne spremenijo le barve zoba, ampak z njimi lahko prekrijemo tudi nepravilnosti na njem. Zaradi tega se je treba pred odločitvijo za tak postopek vedno posvetovati z zobarjem, ki vam bo znal tudi povedati, kakšne rezultate lahko pričakujete in koliko ponovitev postopka bo potrebnih, da boste dosegli takšen rezultat, kot si ga želite. Uspešnost postopka se namreč od posameznika do posameznika lahko močno razlikuje.

estetsko zobozdravstvoČe so vaši zobje sicer zdravi in se težava skriva zgolj v obarvanosti, potem jih je gotovo možno pobeliti. Pomembno pa je, da ta postopek izvede izkušen zobozdravnik, saj je pomembno:

  • da se zobje na beljenje vnaprej ustrezno pripravijo (se pregledajo, sanirajo, da se iz njih odstrani zobni kamen in poskrbi za peskanje zob),
  • da je postopek izveden strokovno in po predpisanem protokolu, saj bo le tako varen in bo minil brez poškodb,
  • da so vsi uporabljeni preparati oz. belilni geli vrhunske kakovosti.