Kanalete – najboljša rešitev za odvodnjavanje

kanalice Hauraton hr
Kanalice Hauraton.hr

Kanalete vsekakor predstavljajo zelo učinkovito, praktično in vzdržljivo rešitev za odvodnjavanje meteorne oziroma padavinske vode. Zaradi številčnosti različnih modelov gre skorajda za univerzalno rešitev, ki se jo lahko uporabi na skorajda vsaki površini, pomembno je le to, da pri tem izberemo najbolj ustrezen model oziroma poskrbimo za dovolj veliko zmogljivost celotnega sistema za odvodnjavanje. Tako bo kos meteorni vodi in bo učinkovito poskrbel za njen odvod.

Odvodnjavanje meteorne vode mora biti učinkovito

Ko se odločate za določene kanalete za meteorno vodo, je treba skrbno premisliti, kateri model bi bil najbolj ustrezen glede na vaše potrebe. Neustrezno izbran sistem za odvodnjavanje namreč ob večjih padavinah, ki zaradi globalnega segrevanja in podnebnih sprememb postajajo vedno pogostejše tudi v naših krajih, ne zmore odvesti vse meteorne vode, zato ta sama najde pot, pa četudi na tej poti uniči ali poškoduje marsikaj. Na tak način lahko pride do precej velike gmotne škode, predvsem pa do posledic in poškodb, ki jih je težko ter zamudno odpravljati – poplavljenih kleti in drugih prostorov, vlage in s tem posledično tudi plesni v stenah objektov. Če se želite pred tem zaščititi, je treba izbrati zanesljiv in učinkovit sistem za odvodnjavanje meteorne vode.

Preprečite težave z meteorno vodo!

kanali za oborinsku odvodnjuPrimerno izbrane kanalete za odvodnjavanje lahko preprečijo kakršne koli težave z meteorno vodo. Ne glede na to, za kakšno površino gre, je torej na njej treba poskrbeti za to, da bo meteorna voda varno odtekla in ne bo povzročala težav. Tako lahko preprečite naslednje težave z meteorno vodo:

  • madeže vlage na fasadi,
  • zastajanje meteorne vode,
  • zalivanje dvorišč, dovozov, vrtov, cest in drugih površin,
  • nanos materiala, blata, smeti itd. na dvorišče, dovoz ali drugo vrsto površine,
  • zamakanje objektov,
  • poplavljanje kleti in drugih delov objektov.

Pri tem pa ni pomembno le, da izberete ustrezne kanalete, ampak tudi to, da za odvodnjavanje poskrbite celostno. Pred vgradnjo je treba narediti natančen načrt celotnega sistema ter dobro načrtovati, kako in kam bo lahko meteorna voda najlažje in najbolj varno odtekla brez kakršnih koli težav ali nevšečnosti.