Kakšni so resnični učinki kolagena?

O tem, kakšni so učinki kolagena, se nenehno veliko piše in še več govori prav vsepovsod. Kljub temu pa marsikdo dvomi oziroma misli, da gre pri tem zgolj za reklamo in ne za resnično učinkovitost te naravne beljakovine, ki se jo lahko v obliki prehranskega dodatka jemljemo kot sredstvo za izboljšanje strukture kože, las, nohtov, pa tudi za večjo vitalnost sklepov ter za doseganje različnih drugih učinkov. Kljub temu pa dejstvo ostaja: največ ljudi, med njimi predvsem žensk, jo jemlje za izboljšanje videza svoje kože in las.

Ali je možno imeti kožo brez gub?

Kolagen za lase in kožoMed učinki kolagena se velikokrat navaja tudi kožo brez gub. Pa je to sploh mogoče doseči? Kako bi lahko to dosegli z jemanjem prehranskega dodatka? V resnici marsikdo misli, da to ni mogoče, vendar pa lahko s pomočjo prehranskega dodatka zagotovo izboljšajte strukturo kože, saj je prav beljakovina z imenom kolagen tista, ki je v mladosti zaslužna za to, da je naša koža takrat napeta, elastična in tako tudi brez gub. Ko njena količina v našem telesu začne upadati, pa se spremeni tudi struktura kože, zaradi česar ta postane drugačnega videza.

Kako doseči gostejše lase, ki bi hitreje rasli?

S staranjem pa se ne spreminja le struktura kože, ampak tudi las. Ti z leti postanejo drugačnega videza in marsikdo opazi, da so enostavno veliko bolj ‘slamnati’. Poleg samega videza pa se spremeni tudi to, da postajajo bolj lomljivi, več izpadajo in počasneje rastejo. S šamponi tega vsekakor ne moremo spremeniti, enako pa velja tudi za vso lasno kozmetiko, medtem ko morda lahko spremembo naredimo od znotraj – že samo pitje dovolj velike količine tekočine redno in vsak dan lahko poskrbi za to, da bodo vaši lasje bolje hidrirani, kar bo vplivalo tudi na vaš videz.

Če k temu dodate še bolj zdravo prehrano z dovolj vitaminov in železa, bodo spremembe vsekakor opazne. Tako bodo namreč lasne korenine lahko dobile snovi, ki jih potrebujejo, enako pa velja v primeru, če začnete jemati kakovosten prehranski dodatek. Učinki kolagena tako niso nekaj čudežnega, ampak gre za logičen proces, saj je ta naravna beljakovina nekaj, kar vaše telo enostavno potrebuje!