Če hujšate, vam lahko pomaga glukomanan

Želite shujšati? Potem vam lahko koristi glukomanan! Glukomanan 100g v prahu Brez skrbi, ne gre za nobeno umetno snov, ampak za naravni izvleček rastline vražji jezik, ki jih v Aziji rečejo konjac in ki ima številne učinki. Pogosto se uporablja tudi v japonski kuhinji, kjer je veliko bolj poznana kot pri nas. A prav bi bilo, da jo spoznamo tudi v Evropi, saj je ta rastlina – oziroma njena korenina – zelo koristna pri hujšanju.

Konjak moka daje občutek sitosti

Konjak moka je verjetno v Evropi najbolj znana tistim, ki imajo radi japonsko kulinariko. Tisti, ki bi želeli shujšati, pa to isto snov poznajo pod imenom glukomanan. Gre namreč za snov, ki daje občutek sitosti. V japonski kuhinji, pa tudi sicer v azijski kulinariki, se zato uporablja predvsem kot zgoščevalec, saj jedi naredi bolj polne. Podoben učinek pa ima tudi na nas, zato je odličen pripomoček za vse, ki bi želeli pojesti manj. S pomočjo konjak moke vam to lahko uspe!

Kako vam glukomanan pomaga shujšati?

Glukomanan vam lahko pomaga shujšati, saj daje občutek sitosti in polnosti želodca. Pri hujšanju je namreč pogosto problem v tem, da smo navajeni na določeno količino hrane. Če nas želodec takšne količine hrane naenkrat ne dobi, to sporočilo pošlje možganom, ki nas obvestijo, da smo še vedno lačni in da moramo še kaj pojesti. Zato je pri hujšanju zelo pogost občutek lakote, kar je zelo neprijetno in otežuje celotno situacijo. Ta občutek nenehne lakote lahko celo povzroči, da je hujšanje neuspešno, kar bi bilo velika škoda. Ravno zato pa se pri hujšanju splača jemati tudi glukomanan, ki:

  • daje občutek polnosti želodca,
  • daje občutek sitosti,
  • poskrbi za to, da ne boste tako pogosto lačni,
  • poskrbi za to, da boste lahko uživali manjše obroke, ne da bi se vam zdelo, da ste zaužili premalo,
  • vam bo pomagal zmanjšati apetit in napade lakote,
  • zelo koristno vpliva na prebavo,
  • vam bo pomagal, da se boste uspešno znebili kilogramov in shujšali.

Nad kilograme na naraven način

Če želite shujšati, vam gotovo ni treba svojega telesa dodatno obremenjevati z raznimi dodatki, ampak je bolje, da posežete po naravnih metodah in izdelkih. Narava namreč v ta namen ponuja marsikaj – če ne pri nas, pa kaj takšnega, kar poznajo v drugih državah ali na drugih celinah. Danes nam je vse to znanje na srečo dostopno, da ga uporabimo. Tako je do nas prišla tudi konjak moka, ki je narejena iz gomolja oziroma korenine rastline konjac oziroma vražji jezik. Gre v bistvu za vrsto lilije, katere gomolj ima čudovite učinke. Ravno zaradi tega je ta rastlina v azijski kuhinji praktično nepogrešljiva, pri nas pa je zaenkrat še bolj nepoznana, a glede na to, kako učinkuje na telo in občutek lakote, bo gotovo postala priljubljena.

Pri nas je žal zaenkrat ni mogoče gojiti, zato se lahko zanašamo le na zaupanja vredne proizvajalce, ki prodajajo prehranske dodatke, v katerih ni nič drugega kot zmlet gomolj omenjene rastline. Jemanje nima nobenih stranskih učinkov in je popolnoma varno, zato z njim vsekakor velja poizkusiti. Pri tem lahko odkrivate zanimive japonske ali druge azijske recepte, uporabite konjac kot zgoščevalec v domačih jedeh ali pa ga uživate samostojno – tako da ga vmešate v vodo in spijete.