Ali električni radiatorji dobro grejejo?

električni radiatori
Električni radiatori

Električni radiatorji v tujini že zelo dolgo veljajo za odlično rešitev za ogrevanje, pri nas pa marsikdo ni popolnoma prepričan, ali se da z njimi res dobro ogrevati prostore. Glavni razlog za to je, da smo pri nas bolj vajeni drugih načinov ogrevanja, medtem ko je ogrevanje z elektriko razmeroma novo. Vendar pa to še ne pomeni, da ni učinkovito – sodobni in izpopolnjeni modeli vam omogočajo zelo učinkovito ogrevanje, zato je vsaka skrb glede tega popolnoma odveč.

Ogrejte svoj dom z elektriko

Električna energija postaja vedno bolj priljubljen vir ogrevanja predvsem zaradi njene prijaznosti do okolja. V prihodnosti se bo zagotovo vedno več domov ogrevalo na elektriko, kar seveda vključuje tudi ogrevanje s toplotnimi črpalkami. Poleg njih pa se lahko za ogrevanje uporabijo tudi električni radiatorji, pri katerih so začetni stroški investicije veliko, veliko nižji – vse, kar potrebujete za začetek ogrevanja, so namreč le sami grelniki. Torej je cena začetne investicije enaka ceni grelnikov, kar je v primerjavi s katerim koli drugim sistemom za ogrevanje (sploh pa nakupom toplotne črpalke) vsekakor zelo poceni. Prav zato se vam s cenovnega vidika vaš dom zagotovo splača ogrevati na elektriko.

Zelo hitro ogret prostor

električni radijatori Vigo - RadialightPoleg tega pa električni radiatorji delujejo tudi zelo učinkoviti. 99 % vse električne energije namreč pretvorijo v toploto ter tako zelo hitro poskrbijo za to, da se prostor segreje na želeno temperaturo, ki jo nastavite na termostati. Ker so sodobni termostati zelo precizni, bo temperatura v prostoru konstantno takšna, kot si želite, brez kakršnih koli nihanj, saj se termostat sproti prilagaja odpiranju oken in vrat, prisotnosti ljudi, različnih virov toplote itd. Tako za svoje delovanje grelnik porabi le minimalno energije, ne da bi bil prostor zaradi tega kaj slabše ogret.

Za ogrevanje je tako zelo dobro poskrbljeno, pri čemer je pomembno le to, da:

  • izberete ustrezno moč grelnika,
  • prilagodite moč grelnika kvadraturi prostora,
  • se odločite za kakovosten model,
  • izberete model s čim bolj natančnim termostatom,
  • izberete zanesljivega proizvajalca, ki nudi tudi garancijo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja