Ovijalne folije in povezovalni trakovi za pakiranje

Na paletah običajno shranjujemo vseh vrst blago. Na njih so naloženi različni izdelki, gradbeni material, drva in še marsikaj drugega. Palete se uporabljajo zato, da se blago oziroma izdelki na njih lažje transportirajo. Pri tem pa se uporabljajo tudi različne ovijalne folije in povezovalni trakovi za palete. Tako folija kot trak imata v osnovi enako funkcijo, saj poskrbita za večjo stabilnost palete s tovorom, vendar pa se med seboj v marsikateri lastnosti ti dve možnosti tudi razlikujeta. Preberite si, v katerem primeru je bolje izbrati povezovalni trak in kdaj ovijalno folijo.

Povezovalni trakovi za palete

Povezovalni trakovi za palete tovoru na njih zagotavljajo vso potrebno stabilnost, če je tovor tak, da bi obstal na paleti, ko bi bila ta pri miru. Izbiramo lahko med različnimi materiali trakov, ki jih izberemo glede na vrsto tovora in velikost obremenitve. Niso pa takšni trakovi primerni za prav vsak tovor, zaradi česar je marsikdaj treba izbrati tudi kakšno drugo možnost. Prednost takšnega pakiranja je, da je cenovno ugodno in enostavno za izvedbo, zaradi česar se je pametno odločiti za to opcijo, če je to možno glede na vrsto blaga.

Ovijalne folije za palete (+ trak)

Stabilnost tovora na paletah pa se lahko doseže tudi z ovijalno folijo. Ta prekrije celotno paleto in ves tovor na njej ter s tem poskrbi za odlično stabilnost, saj se v ta namen uporablja izredno močne ovijalne folije. Prednost takšnega načina pakiranja je tudi ta, da folija tovoru omogoči še dodatno zaščito pred vlago, umazanijo in drugimi dejavniki. Prav tako je tak način pakiranja smiselno uporabiti, kadar je tovor shranjen oziroma skladiščen na prostem ali pa gre za bolj občutljiv tovor, ki potrebuje dodatno zaščito. Kljub temu, da ovijalne folije odlično opravljajo svojo nalogo, pa je včasih pri res težkem tovoru kljub temu treba uporabiti še trak. Če uporabimo oboje, bo za stabilnost zares kar se da najbolje poskrbljeno, poleg tega pa bo tovor tudi odlično zaščiten!