Masažna olja z opojnimi vonji

Masažna olja poskrbijo za to, da je masaža veliko bolj prijetna. S svojimi opojnimi vonji pa poskrbijo še za dodatno sprostitev in za to, da v masaži še bolj uživamo. Poleg tega pa vplivajo tudi na kožo, zato je zelo pomembno, da so kakovostna in narejena iz prvovrstnih sestavin.

masažna olja

Naravne in kakovostne sestavine

Naša koža je namreč naš največji organ, zato je pomembno, s čim jo negujemo in kaj nanašamo nanjo. To velja tudi za masažo, kjer so masažna olja nepogrešljiva. Treba je izbrati take, ki vsebujejo čim bolj naravne in kakovostne sestavine oziroma pred nakupom ali izbiro natančno preveriti, kaj vse vsebujejo, iz česa so narejena. Osnova mora biti rastlinsko olje, ki mu je dodano eterično olje iz naravnih izvlečkov rastlin.

Veliko različnih olj

Pri tem imamo na voljo veliko različnih možnosti, med katerimi lahko izbiramo. Za masiranje različnih delov telesa se zelo dobro obnese mandljevo olje, prav tako pa so na voljo različne druge možnosti, ki so prilagojene tipu kože – olje za suho, mastno ali problematično kožo itd. ali temu, kaj želimo z njegovo uporabo doseči: sproščanje, razstrupljanje, poživitev ipd. Tako lahko vsakdo najde primerno možnost zase, ki nam glede na lastnosti, sestavine in karakteristike najbolj ustreza.

Masažna olja - Aroma Herbal
https://physiomedical.si/kategorija-izdelka/masazna-olja/

Pripravite si jih lahko tudi sami doma

Če želimo, si lahko olje za masažo pripravimo tudi sami, pri čemer uporabimo kakovostno rastlinsko olje, ki mu dodamo nekaj kapljic eteričnega olja za vonj in za dodatno učinkovitost. Eterična olja so namreč nekaj, kar nima le lepega in močnega vonja, ampak tudi različne druge učinke. Vsak vonj namreč na nas deluje drugače, zato je zelo pomembno, kakšnega izberemo, saj je od tega odvisno, kako se bomo počutili med masiranjem in po njem.

Zaradi tega je to, kakšna masažna olja bomo uporabili, odvisno predvsem od razpoloženja osebe, ki jo masiramo, in od tega, kakšne učinke želimo z masažo doseči, za kakšno tehniko masaže gre in podobno. Načeloma so vse masaže namenjene sprostitvi, a to lahko dosežemo na različne načine. S kakovostnimi olji bo to vsekakor še lažje doseči.