Krhki lomljivi nohti – kaj narediti, da bodo bolj močni?

Vas mučijo krhki lomljivi nohti? Si želite, da bi bili bolj močni in lepši? Kaj narediti, da jih okrepite? Se vam zdi, da ste poskusili že vse, a ni bilo nič bolje? Imate takšne težave že več let ali še dalj časa oziroma vas težave z nohti mučijo že celo življenje? Vas zanima, zakaj nekateri nimajo takšnih težav, pri drugih pa so tako pogoste? Ste morda že slišali, da vam lahko pri tem pomagajo tudi kakovostni prehranski dodatki? Vas zanima, kateri so to?

Okrepite svoje nohte na naraven način!

krhki lomljivi nohtiSte preizkusili že marsikaj, a krhki lomljivi nohti še vedno ostajajo del vašega vsakdana? Ste zaradi tega prisiljeni uporabljati umetne nohte ali različne tehnike manikure, ki skrijejo obstoječe stanje? Z njimi je res možno prikriti težave, vendar pa te še vedno ostajajo del vašega vsakdana oziroma se lahko zaradi uporabe takšnih tehnik in umetnih nohtov stanje le še poslabša. Kako si torej pomagati? Eno od možnosti predstavljajo naravni dodatki, s katerimi lahko poskrbite za to, da bodo vaši nohti bolj zdravi.

Zakaj se nohti lomijo in so krhki?

Krhki lomljivi nohti so posledica tega, da telesu primanjkuje nekaterih snovi. Žal naša prehrana velikokrat ni najbolj zdrava ali pa je izredno osiromašena, saj se na njej znajdejo predvsem ogljikovi hidrati in sladkorji, medtem ko drugih vrst hrane ne pojemo dovolj. Veliko lahko tako za svoje nohte naredimo z zdravo in pestro prehrano, ki jim zelo pomaga, da ostanejo zdravi, lepi in močni.

Krhki lomljivi nohti in prehranski dodatki, ki jim lahko pomagajo

Krhki lomljivi nohti predstavljajo pogosto težavo. Glede na zgoraj opisano je jasno, zakaj je tako in da je eden od vzrokov za to tudi pomanjkanje ustreznih snovi v naši prehrani. Na srečo pa lahko te snovi nadomestimo s prehranskimi dodatki. Dandanes imamo na voljo toliko različnih, predvsem pa kvalitetnih dodatkov, da si z njimi lahko resnično učinkovito pomagamo.

Kolagen–NM hidro kolagen, 28 dnevnih dozMed takšnimi dodatki je poleg samih vitaminov, ki jih je vedno pametno jemati, tudi kolagen, beljakovina, ki okrepi nohte od znotraj in jim nudi tisto, kar potrebujejo, da zasijejo v svoji naravni lepoti. Predvsem pa se z njegovo pomočjo ne bodo več lomili in bodo veliko manj krhki, kar je zagotovo najbolj pomembno. To se bo zgodilo že zelo kmalu po začetku jemanja, zato s kolagenom gotovo velja poskusiti, saj ima tudi sicer dober vpliv na naše telo.

Zdrava prehrana in prehranski dodatki

Čeprav vsi vemo, kako pomembna je zdrava prehrana, pa ima v sodobnem svetu le redkokdo čas, da si pripravlja zdrave in raznolike obroke, ki bi vsebovali vse vitamine, minerale, beljakovine ter vse ostalo, kar potrebuje naše telo. Večkrat smo veseli že, če nam uspe v miru pojesti kosilo, pri čemer ne pazimo preveč, kaj se znajde na našem krožniku. Zaradi tega je iluzorno pričakovati, da bodo vsem potrebam našega telesa zadostili zgolj s prehrano, sploh ker:

  • je sodobna prehrana zelo osiromašena,
  • je marsikje veliko skritega sladkorja in zelo malo kakovostnih snovi,
  • je sodobna prehrana pridelana z veliko pesticidi in herbicidi,
  • se na hrani pozna tudi onesnaženje okolja,
  • je težko jesti samo bio in eko hrano,
  • je sodobna prehrana močno predelana in konzervirana,
  • mora številna hrana prepotovati dolgo pot, da pride do našega krožnika, zato je obrana še nezrela in ima zaradi tega manj vitaminov.

Vse to kaže, da je današnja prehrana le težko vir zdravja. Zagotovo se je še vedno treba truditi za to, da jemo čim bolj zdravo in se trudimo na krožnik uvrstiti čim bolj raznolike jedi, vendar pa se je ob enem treba zavedati tudi, da dandanes skorajda ne gre več brez prehranskih dodatkov. Z njimi lahko telesu nadomestimo pomanjkanje nekaterih vitaminov, mineralov in drugih snovi.