Je naravna kozmetika učinkovita?

Marsikdo si želi bolj naravnih izdelkov za nego kože in las. Veliko ljudi ceni naravne sestavine, vendar pa se jih hkrati pojavlja tudi pomislek, ali so takšne sestavine tudi učinkovite. Ljudje se namreč sprašujejo, zakaj vsi proizvajalci ne uporabljajo takšnih sestavin, če pa so te enako učinkovite kot konvencionalne, sintetične in druge podobne sestavine.

Dejstvo je, da je naravna kozmetika lahko zelo učinkovita. Kako učinkovita bo, je sicer odvisno od tega, kakšne sestavine vsebuje. Bolj ko so te sestavine kvalitetne, bolj kvalitetna bo kozmetika. Kvalitetne sestavine pa so seveda drage, kar je tudi glavni razlog, da se nekateri proizvajalci odločajo za njihove nadomestke. Tako privarčujejo pri izdelavi. Takšni izdelki so lahko učinkoviti, niso pa naravni. Kakovostne naravne sestavine pa so tista izbira, ki ni poceni, a zagotavlja izdelavo kakovostnih naravnih izdelkov za nego telesa, kože, las.

Res prvovrstne sestavine pa so tiste, ki so ne le naravne, ampak pridelane na ekološki ali organski način. Torej brez pesticidov ali drugih škodljivih snovi, pomembno pa je tudi, kako so te sestavine nato predelane in kateri dodatki so jim dodani, zato da se jim poveča obstojnost, poskrbijo za lepši vonj in izgled končnega izdelka. Najbolje je, če je delež naravnih sestavin čim večji, delež različnih dodatkov pa čim manjši, pri čemer je pomembno tudi, da so dodatki skrbno izbrani, saj ni vseeno, kakšni so.

Naravna kozmetika Essentiq vsebuje kar 98 do 99 % sestavin naravnega izvora, ostalo pa so skrbno izbrani dodatki. Essentiqovi izdelki namreč ne vsebujejo nobenih škodljivih snovi, parabenov, formaldehidov, sulfatov, parafinov ali sintetičnih barvil. Prav tako v njih ni polietilen glikola ali propilen glikola, ki sta sicer velikokrat del različnih konvencionalnih kozmetičnih izdelkov.

Temelj teh izdelkov pa predstavljajo ekološke naravne sestavine, ki najbolje vplivajo na kožo in so do nje kar se da prijazne. Hkrati pa so taki izdelki kar se da prijazni tudi do narave. Njihova ekološkost se ne kaže le v tem, da so narejeni iz naravnih sestavin, ampak tudi v tem, da se njihovo embalažo da v celoti reciklirati, kar je še en dodaten plus, zaradi katerega jih je vredno kupiti in uporabljati.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja