Električni radiator za mrzle dni 

električni radijator Vigo EPK
Električni radijator Vigo EPK

Ste že pripravljeni na mrzle dni? Imate dobro urejeno ogrevanje in je poskrbljeno za to, da vam bo tudi v tistih najbolj hladnih dneh dovolj toplo? Vas skrbi, da vas bo pozimi zeblo? Ali pa vas skrbijo cene energentov in to, da ti morda ne bodo dostopni, zato iščete dodatno alternativo za ogrevanje? Pravijo, da bo letošnja zima zelo mrzla, zato je pametno, da si priskrbite električni radiator, s katerim boste lahko poskrbeli za ogrevanje. 

Kako se priklopi električni radiator? 

Morda tudi vi razmišljate o nakupu dodatnega grelnika za ogrevanje? Zelo pametno je razmišljati o tem, saj električni radiator lahko pozimi učinkovito poskrbi za to, da vas ne bo zeblo. Ob tem se verjetno ukvarjate tudi z vprašanjem, kam ga boste namestili in kam ga boste priklopili. Pri namestitvi je pomembno le to, da zanj najdete mesto v bližini vtičnice, ki jo boste potrebovali za priklop. Za slednjega vam torej ni treba skrbeti, saj ga samo enostavno priklopite v vtičnico. Tako da se vam s tem, kako se opravi priklop, res ni treba ukvarjati, saj boste to opravili mimogrede, ampak je svoj čas bolj pametno vložiti v iskanje primernega modela, ki bo ustrezal vašim potrebam. 

Samostoječa izvedba ali montaža na steno 

električni radijatorPri izbiri bodite pozorni na to, kakšno uporabo omogoča določen model. Nekatere modele lahko postavite na sredino prostora, drugi so namenjeni montaži na steno, obstajajo pa tudi takšni, pri katerih je možno oboje. Običajno so sicer v osnovi namenjeni montaži na steno, a se jih s pomočjo dodatnih konzol lahko uporablja tudi v samostoječi izvedbi oziroma jih je možno celo premikati iz prostora v prostor. To pride prav v primeru, če boste napravo uporabljali v več prostorih. 

Različne moči ogrevanja 

Električni radiator ima določeno moč ogrevanja. Ta podatek o moči je ključen za to, da bi vedeli, koliko energije bo porabila naprava, pa tudi za to, da bi vedeli, kako učinkovito bo naprava ogrevala prostor. Moč mora biti dovolj velika, da je z njo mogoče ogreti določeno kvadraturo prostora. Zaradi tega nikar ne izberite grelnika z najnižjo možno močjo, razen če ga nameravate uporabljati za ogrevanje prostora, velikega zgolj dva ali tri kvadrate (recimo majhne kopalnice). V vseh ostalih primerih pa bo potrebna višja moč, saj bo grelnik le tako lahko pri ogrevanju tudi učinkovit.