Profesionalno polaganje parketa

Če iščete mojstra, ki bi poskrbel za polaganje parketa, potem veste, da ga nikakor ni lahko izbrati. Predvsem pa je težko vedeti, kateri med njimi je zanesljiv in kakovosten. Zaradi tega je pravega mojstra najlažje izbrati na podlagi priporočila ali referenc, ki jih lahko poiščete na spletu. Prav tako pa se je že pred samo izbiro dobro pozanimati, kako sploh poteka sam postopek polaganja, da boste vedeli, kako mora biti delo opravljeno, da boste s končnim rezultatom res zadovoljni.

Priprava tal

Prva faza vključuje pripravo tal. Ta morajo biti ravna, gladka in čista. Morebitne nepravilnosti je treba zravnati ter poskrbeti za brušenje. Tla je treba tudi očistiti in osušiti, šele nato pa se lahko začne postopek polaganja.

Kako poteka polaganje parketa?

To, kako bo potekalo polaganje parketa, je odvisno od tega, za kakšno vrsto gre. Pri nekaterih vrstah je sam postopek bolj enostaven kot pri drugih, prav tako pa se razlikuje tudi to, koliko časa traja, kako je treba parket na koncu obdelati …

Že pri sami izbiri talne obloge je zato treba prodajalca povprašati o tem oziroma se pozanimati, kakšen je ustrezen postopek polaganja pri določeni vrsti parketa. Tako boste najbolje informirani in boste točno vedeli, kaj vse mora vsebovati ponudba, ki vam jo bo posredoval parketar.

Če glede tega potrebujete kakršen koli strokoven nasvet, se obrnite na podjetje Onis iz Ljubljane, saj se na talne obloge in vse v zvezi z njimi zelo dobro spoznajo. Z veseljem vam bodo svetovali in vam odgovorili na vsa vaša vprašanja.

polaganje mozaičnega parketa

Imate talno gretje?

V primeru, da imate po tleh položene cevi za toplovodno ogrevanje oziroma talno gretje, pa je pri polaganju treba še nekaj več pazljivosti. Pravzaprav je treba biti na to pozoren že pri sami izbiri talne obloge, saj vse vrste niso primerne za talno gretje. Ko enkrat najdete ustrezno talno oblogo, ki se jo lahko položi tudi na cevi za toplovodno ogrevanje, pa je treba poskrbeti še za ustrezen postopek polaganja. Zaradi tega je res pomembno, da najdete izkušenega mojstra, ki ima vse potrebno znanje in bo poskrbel za to, da bo vaša nova lesena talna obloga položena tako, kot je treba.