Kakovostne povozne rešetke za kanalete

Kanalete morajo poskrbeti za optimalno odtekanje meteorne vode. Na to vpliva tako njihova oblika kot velikost, pa tudi različne druge tehnične karakteristike. Do neke mere na to vpliva tudi izbira vrste povozne rešetke za kanalete oziroma pokriva, s katerim so te pokrite, čeprav je njihov glavni namen ta, da zaščitijo kanaleto pred tem, da bi se v njej nabirali kamenčki, listje, ostanki trave, vejic, smeti in podobno. To pomeni, da morajo po eni strani do neke mere zapreti kanaleto, po drugi strani pa poskrbeti za to, da lahko meteorna, padavinska ali odpadna voda vanjo vseeno brez težav odteče.

Dobra zaščita in učinkovito odvodnjavanje

povozne rešetkePovozne rešetke morajo torej kanaleto naprej dobro zaščititi pred odpadnim materialom, ki bi se lahko nabral v njej, hkrati pa morajo imeti dovolj velike odprtine, da poskrbijo za učinkovito odvodnjavanje meteorne vode. Zato je njihova zasnova oziroma oblika bistvenega pomena za to, da bo sistem deloval tako, kot je treba, kar pomeni, da nikakor ni vseeno, kakšne izberete. Najbolj smiselno je najprej izbrati primero kanaleto, nato pa preveriti, s kakšnimi pokrovi jo lahko kombinirate – navadno je na voljo več možnosti, med katerimi lahko izberete najbolj primerno ter tako poskrbite tako za dobro zaščito kanalete kot za učinkovito odvodnjavanje.

Izpostavljenost obremenitvam in zunanjim dejavnikom

Kot pove že njihovo ime, so povozne rešetke zasnovane tako, da so primerne tudi za prometne površine oziroma čez njih brez težav zapelje tudi avtomobil. Dobro namreč prenašajo obremenitve z večjo težo, zato so primerne za uporabo na dovozih hiš, dvoriščih oziroma na vseh površinah, ki se uporabljajo tudi za parkiranje ali vožnjo avtomobilov. Pri tem je zelo pomemben tudi obremenitveni razred, ki nam pove, do katere mere določen model lahko še obremenimo, pa tudi material, iz katerega so narejene, saj mora biti ta ne le vzdržljiv, ampak tudi trajen.

Poleg različnih obremenitev pa so hkrati vsakodnevno izpostavljene tudi različnim zunanjim dejavnikom. Zaradi tega morajo biti narejene iz materiala, ki dobro prenaša vremenske vplive (zmrzal, visoke in nizke temperature, vlago itd.) in vse ostale zunanje dejavnike. Med drugim je dobro, če je material odporen tudi na sol za posipanje cest, saj ta določene materiale lahko poškoduje ali na njih pusti sledi, ki kvarijo njihov izgled.