Kakovosten tečaj fizioterapije

tečaji fizioterapije

Vas zanima uporaba kinezioloških trakov? Ali pa bi se radi naučili manipulacije fascije po metodi Stecco? Vas morda zanima bandažiranje in to, kako se ga lahko uporablja v praksi, ali pa morda medical flossing terapija, ki lahko pomaga pri regeneraciji po večjih športnih aktivnostih ali pri rehabilitaciji nekaterih vrst poškodb? Potem lahko na spletni strani physiomedical.si izberete tečaj fizioterapije s področja, ki vas zanima.

Uporaba kinezioloških trakov v fizioterapiji

Tečaj fizioterapije, na katerem se je možno naučiti uporabe kinezioloških trakov oziroma tako imenovanega kineziotapinga, je namenjen vsem, ki se že ali se še bodo ukvarjali z rehabilitacijo po najrazličnejših športnih in drugih poškodbah. Tako se ga lahko udeležijo tudi absolventi in študenti zadnjega letnika fizioterapije, kineziologije in fakultete za šport. Izobraževanje obsega 20 ur in je sestavljeno tako iz teoretičnega kot praktičnega usposabljanja, na koncu izobraževanja pa vsi udeleženci poleg ustreznega znanja prejmejo tako vse potrebno gradivo kot tudi uradno priznan certifikat.

kineziološki trakovi v fizioterapiji
https://physiomedical.si/izobrazevanje-fizioterapija/kineziotaping-tecaj/

Manipulacije fascije – metoda Stecco

Tečaj fizioterapije manipulacije fascije po metodi Stecco je namenjen predvsem diplomiranim ali višjim fizioterapevtom ter zdravnikom, saj gre za obsežno izobraževanje, ki je tudi mednarodno priznano. Sestavljen je iz dveh modulov, na koncu izobraževanja pa udeleženci prejmejo tudi mednarodno priznan certifikat, ki se upošteva tudi pri pridobivanju specialnih znanj na področju manualne terapije.

manipoulacija fascije
https://physiomedical.si/izobrazevanje-fizioterapija/manipulacije-fascije-po-metodi-stecco-1-modul/

Učenje bandažiranja oziroma tehnik povijanja

Obvladovanje bandažiranja oziroma raznih tehnik povijanja z doseganjem terapevtskih ciljev predstavlja zelo pomembno znanje. Ravno zaradi tega obstaja posebej v ta namen zasnovan tečaj fizioterapije, na katerem se udeleženci naučijo, kako z ustreznimi tehnikami bandažiranja izboljšati stabilnost in poskrbeti za fiksacijo sklepov, mišic in ligamentov, ki so bili prizadeti ali poškodvani.

bandažiranje
https://physiomedical.si/izobrazevanje-fizioterapija/bandaziranje/

Tečaj fizioterapije Medical Flossing

Medical Flossing je še ena zanimiva tehnika, ki se vedno pogosteje uporablja pri regeneraciji ali zdravljenju poškodb, lahko pa se uporablja tudi preventivno. Pri tej metodi oziroma tehniki se uporablja poseben elastičen trak, ki lahko pomaga pri lažjemu premagovanju in zmanjševanju bolečine na določenem predelu telesa oziroma pri sami rehabilitaciji po poškodbah. Tečaj fizioterapije, na katerem se je možno naučiti metode Medical Flossing, pri kateri se uporablja elastične trakove, obsega tako teoretično kot praktično znanje, pri čemer se udeleženci naučijo tudi čisto praktične obravnave spodnje in zgornje ekstremitete z metodo Medical Flossing. Samo izobraževanje sicer traja 5 ur, na koncu pa udeleženci prejmejo tudi certifikat.

flossing
https://physiomedical.si/izobrazevanje-fizioterapija/medical-flossing-terapija/

Takšna izobraževanja se izvajajo v Kopru, Ljubljani in Mariboru, gre pa za precej obsežen in specializiran tečaj fizioterapije. Že samo 1. modul traja 6 dni in je zasnovan tako, da udeleženci najprej prejmejo vse potrebno teoretično znanje, nato pa še čisto praktičnega – izobraževanje namreč obsega tudi obravnavo bolnika s pomočjo inštruktorja, da udeleženci vidijo uporabo manipulacije fascije tudi v praksi.

Ravno tako se zadnji dan izobraževanja udeleženci tudi samostojno preizkusijo v sestavljanju ocenjevalne tabele, testiranju, palpaciji in obravnavo bolnika, pri čemer jim je za svetovanje in podporo še vedno na voljo izkušen inštruktor. Tako se udeleženci na izobraževanju odlično usposobijo za samostojno delo. Če udeleženci želijo, pa lahko izobraževanje nadaljujejo tudi na nadaljevalni stopnji, saj je na voljo tudi 2. modul manipulacije fascije po metodi Stecco.