Hauraton Hrvaška – preprečevanje težav z meteorno vodo

Vsi vemo, kakšne težave vse lahko povzroči meteorna voda. Že njena manjša količina lahko za seboj pusti številne posledice, če pa pride do razlivanja večje količine meteorne vode, ki se združi še z naraščajočimi rekami ali celo odpadno vodo, pa so lahko težave celo katastrofalne. Hauraton Hrvaška nudi celoten spekter različnih rešitev, s katerimi je možno takšne in drugačne težave z meteorno vodo preprečiti in poskrbeti, da do njih ne prihaja. Če do sedaj z meteorno vodo niste imeli težav, je vseeno dobro poznati takšne rešitve oziroma poskrbeti, da je vaš objekt ustrezno zaščiten z njimi, saj tako lahko zagotovite, da tudi nadalje z meteorno vodo ne bo težav. V primeru, da ste se že kdaj ukvarjali s posledicami, ki jih je povzročila meteorna voda, pa tako ali tako veste, da vas le vgradnja učinkovitega in dovolj zmogljivega sistema lahko z gotovostjo reši pred njo.

Preventivni ukrepi proti težavam z meteorno vodo

Hauraton Hrvaška ima celoten proizvodni program svojih izdelkov posvečen rešitvam za odvodnjavanje. kanaleta za odvodnjavanje Hauraton (3)Namenjene so temu, da se z njimi prepreči težave z meteorno vodo, do katerih lahko sicer pride, če odvodnjavanje ni ustrezno urejeno. Tam, kjer meteorna voda predstavlja velik problem in se s težavami z njo pogosto srečujejo, so takšni ukrepi ne le koristni, temveč celo nujni. Povsod drugje pa so ravno tako zelo priporočljivi, saj se zaradi različnih dejavnikov lahko težave z meteorno vodo pojavijo tudi tam, kjer do sedaj z njo niso imeli nobenih problemov.

Do sedaj še nenaseljena območja se velikokrat spremenijo v nove soseske, drugod se zgradi trgovski center z velikim asfaltiranim parkiriščem, nekje drugje pa se spremeni potek struge reke – če k vsemu temu dodamo še vedno obilnejše padavine, do katerih prihaja in bo v prihodnosti še prihajalo zaradi podnebnih sprememb, so preventivni ukrepi za odvodnjavanje nujni praktično povsod. Zanje je enostavno treba poskrbeti.

Hauraton Hrvaška in rešitve za odvodnjavanje

Kakšne rešitve za odvodnjavanje nudi Hauraton Hrvaška? Na razpolago so vam najrazličnejši sistemi in rešitve, ki so izredno fleksibilni in prilagodljivi potrebam različnih uporabnikov.

Med drugim so vam na voljo:

  • različni točkovni sistemi, pri katerih se vsa meteorna voda zbira v eni točki,
  • različni linijski sistemi, pri katerih se za odvodnjavanje uporabljajo kanalete, v katerih se zbira meteorna voda, ki po njih hitro odteče,
  • posebne rešitve za nizkogradnjo,
  • posebne rešitve za športne stadione, športna igrišča in druge podobne objekte,
  • najrazličnejše rešetke in različnih materialov, ki preprečujejo vdor materiala v sistem za meteorno vodo,
  • razne druge možnosti, ki vam omogočajo, da uredite odvodnjavanje po svoji meri.

Hauraton Hrvaška vam tako omogoča, da med njihovimi proizvodi poiščete najboljšo rešitev za odvodnjavanje, s katero si boste zagotovili ustrezno zaščito pred meteorno vodo in njenimi posledicami. Kakšna rešitev izmed vseh, ki so na razpolago, bi bila najbolj ustrezna za vas, je odvisno od same vrste površine, ki jo je treba urediti, pa tudi njenih morebitnih specifičnih lastnosti, predvsem pa lege – nižje ležeče površine so tako bolj dovzetne za posledice meteorne vode kot tiste, ki ležijo v višjih legah ali na hribu, pomembno je tudi, kako je urejeno odvodnjavanje drugih površin v okolici, koliko meteorne vode se navadno ob padavinah steka preko površine, ali je ta pozidana ali ne, kam lahko meteorna voda naravno ponikne in tako dalje.